Chobotnice na kyperský způsob - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Chobotnice na kyperský způsob

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 300 g Chobotnice (předvařená 10 minut, v hrnci Cookeo)

  • 30 ml Červené víno

  • 30 ml Jablečný ocet

  • 1 Badyán

  • 70 g Nakrájená rajčata

  • 0.5 Cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky

  • 1 Česnek, oloupaný a zbavený klíčků

  • 0.5 Svazek polévkových bylinek

  • 0.5 Petržel, omytá a nakrájená

  • Sůl a pepř

Příprava

Fáze 1 /4

Připravte si ingredience.

  • 300g Chobotnice (předvařená 10 minut, v hrnci Cookeo)
  • 30ml Červené víno
  • 30ml Jablečný ocet
  • 1 Badyán
  • 70g Nakrájená rajčata
  • 0.5 Cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
  • 1 Česnek, oloupaný a zbavený klíčků
  • 0.5 Svazek polévkových bylinek
  • 0.5 Petržel, omytá a nakrájená
  • Sůl a pepř

Fáze 2 /4

Chobotnici nakrájejte na kousky asi 1 cm a vložte do hrnce s ostatními surovinami kromě petrželky.

  • 300g Chobotnice (předvařená 10 minut, v hrnci Cookeo)
  • 30ml Červené víno
  • 30ml Jablečný ocet
  • 1 Badyán
  • 70g Nakrájená rajčata
  • 0.5 Cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
  • 1 Česnek, oloupaný a zbavený klíčků
  • 0.5 Svazek polévkových bylinek
  • Sůl a pepř

Fáze 3 /4

Tlakové vaření.

Fáze 4 /4

Přidejte petržel. Před podáváním vychlaďte 24 hodin v lednici.

  • 0.5 Petržel, omytá a nakrájená