Chobotnice na kyperský způsob
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
300 g Chobotnice (předvařená 10 minut, v hrnci Cookeo)
30 ml Červené víno
30 ml Jablečný ocet
1 Badyán
70 g Nakrájená rajčata
0.5 Cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
1 Česnek, oloupaný a zbavený klíčků
0.5 Svazek polévkových bylinek
0.5 Petržel, omytá a nakrájená
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /4
Připravte si ingredience.
300g Chobotnice (předvařená 10 minut, v hrnci Cookeo) 30ml Červené víno 30ml Jablečný ocet 1 Badyán 70g Nakrájená rajčata 0.5 Cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky 1 Česnek, oloupaný a zbavený klíčků 0.5 Svazek polévkových bylinek 0.5 Petržel, omytá a nakrájená Sůl a pepř
Fáze 2 /4
Chobotnici nakrájejte na kousky asi 1 cm a vložte do hrnce s ostatními surovinami kromě petrželky.
300g Chobotnice (předvařená 10 minut, v hrnci Cookeo) 30ml Červené víno 30ml Jablečný ocet 1 Badyán 70g Nakrájená rajčata 0.5 Cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky 1 Česnek, oloupaný a zbavený klíčků 0.5 Svazek polévkových bylinek Sůl a pepř
Fáze 3 /4
Tlakové vaření.
Fáze 4 /4
Přidejte petržel. Před podáváním vychlaďte 24 hodin v lednici.
0.5 Petržel, omytá a nakrájená