Canelé
- Celková doba 9 hod. 30 min
- 30 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 8 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
50 cl Plnotučné mléko
2 strou. Vanilkové lusky
50 g Máslo
110 g Vejce
40 g Žloutky
250 g Moučkový cukr
100 g Hladká mouka
5 cl Tmavý rum
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /11
Tento recept vyžaduje 8 hodin na odpočinek těsta.
Fáze 2 /11
V hrnci svařte mléko, vanilková semínka a na kostičky nakrájené máslo.
50cl Plnotučné mléko 2strou. Vanilkové lusky 50g Máslo
Fáze 3 /11
Do mísy stroje přidejte vejce, žloutky, moučkový cukr a prosátou mouku. Stiskněte "Start".
110g Vejce 40g Žloutky 250g Moučkový cukr 100g Hladká mouka
Flex metla
Fáze 4 /11
Do samostatné misky odměřte rum.
5cl Tmavý rum
Fáze 5 /11
Stiskněte "Start", poté postupně přilívejte horkou mléčnou směs a poté přidejte rum.
Flex metla
Fáze 6 /11
Vše dejte na 8 hodin do lednice.
Fáze 7 /11
Druhý den těsto promíchejte, aby bylo hladké. Předehřejte troubu na 250 stupňů.
Fáze 8 /11
Vroubkované formičky vymažte pomocí štětce máslem a dejte na pár minut do mrazáku. Poté je naplňte do tří čtvrtin těstem.
Fáze 9 /11
Canelé pečte 15 minut na 240 stupňů, poté snižte teplotu na 180 stupňů a pečte dalších 40 minut.
Fáze 10 /11
Canelé vyklopte ještě teplé, nebojte se energicky poklepat formičkou o pracovní plochu.
Fáze 11 /11
Přesuňte je zchladnout na mřížku.