Burgery s krevetami
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 30 min
Příprava - 15 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
11 Vejce
1 Trocha bílého nebo vinného octa
0.5 Středně velká cibule
8 pl. Majonéza
4 pl. Kečup
2 g Mořská sůl
700 g Krevety
12 g Kukuřičný škrob
Mletý pepř
280 g Panko strouhanka
80 g Polohrubá mouka
8 Malé hamburgerové bulky
8 pl. Wasabi majonéza
1 Kapusta
Na jogurtovou omáčku:
2 Bílý jogurt
2 pl. Olivový olej
Petržel
Pažitka
Sůl a pepř
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /14
Osm vajec o pokojové teplotě vložte do hrnce. Zalijte je vodou (2 cm nad vejce). Přidejte trochu bílého nebo vinného octa a přiveďte k varu. V závislosti na velikosti vajec vařte při střední teplotě po dobu 8 až 9 minut.
11 Vejce 1 Trocha bílého nebo vinného octa
Fáze 2 /14
Vařečkou s otvorem vyndejte vejce z vody a ponořte je do velmi studené vody.
Fáze 3 /14
Až vejce vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na hrubo. Postavte stranou.
Fáze 4 /14
Cibuli nasekejte na jemno.
0.5 Středně velká cibule
Fáze 5 /14
V míse smíchejte nakrájená natvrdo uvařená vejce, nasekanou cibuli, majonézu a kečup. Dochuťte solí a pepřem. Dejte do chladničky.
8pl. Majonéza 4pl. Kečup 2g Mořská sůl Mletý pepř 8pl. Wasabi majonéza
Fáze 6 /14
Jednu třetinu krevet nakrájejte na 4 díly. Zbytek zamíchejte.
700g Krevety
Fáze 7 /14
Zbývající 3 vejce trochu našlehejte v míse.
11 Vejce
Fáze 8 /14
Nasekané krevety a kousky krevet dejte do mísy. Přidejte kukuřičný škrob a 1 polévkovou lžíci šlehaných vajec. Dochuťte solí a pepřem.
12g Kukuřičný škrob
Fáze 9 /14
Namažte si ruce trochou oleje. Směs rozdělte na 8 porcí. Ty vytvarujte do kousků o tloušťce 0,5 cm. Položte je na plech a dejte je na 1 hodinu do chladničky.
Fáze 10 /14
Do mělké misky nasypte panko strouhanku, do druhé misky mouku. Kousky směsi po jednom postupně obalte moukou, poté šlehanými vejci, a nakonec panko strouhankou. Měly by být zcela pokryté strouhankou.
280g Panko strouhanka 80g Polohrubá mouka
Fáze 11 /14
Dejte je do fritézy Easy Fry. Obalené kousky postříkejte kuchyňským olejem ve spreji (pokud ho nemáte, potřete je trochou běžného kuchyňského oleje). Nastavte program NUGETKY na 15 minut při teplotě 200 °C.
Fáze 12 /14
Nahřejte hamburgerové bulky několik minut v troubě při teplotě 180 °C a poté je rozkrojte na šířku napůl. Kapustu nakrájejte na jemno.
8 Malé hamburgerové bulky 1 Kapusta
Fáze 13 /14
Připravte jogurtovou omáčku. Do mísy dejte jogurt. Přidejte olivový olej, 2 polévkové lžíce nasekané petrželky a 2 polévkové lžíce nasekané pažitky. Dochuťte solí a pepřem. Zamíchejte a odložte do chladu.
2 Bílý jogurt 2pl. Olivový olej Petržel Pažitka Sůl a pepř
Fáze 14 /14
Jogurtovou omáčkou natřete jednu polovinu hamburgerové bulky. Obložte nasekanou kapustou a na každou bulku položte křupavý burger s krevetami. Ozdobte vaječným salátem a přiklopte druhou polovinou bulky. Ihned podávejte.