Brokolicovo-špenátový krém
- Celková doba 42 min
- 10 min
Příprava - 32 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
2 os.
250 g Brokolice
40 g Baby špenát
40 g Sýr feta
1 ks Menší červená cibule
3 strou. Česnek
0.25 Šťáva z limety
4 ston. Petrželové stonky
0.5 l Zeleninový vývar
1 krajíc chleba Krajíc starého chleba
Olivový olej
Sůl a pepř
0.5 lžička Sušený tymián
Seznam
Příprava
Fáze 1 /7
Rozdělte si brokolici na menší dílky, cibuli nakrájejte na čtvrtky a česnek oloupejte. Vše vložte do mísy, přidejte cca 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti a pořádně promíchejte, ať se spojí všechny chutě.
Fáze 2 /7
V další misce si smíchejte na kostičky nakrájený starý chléb se lžíci olivového oleje, solí, pepřem a tymiánem a také pořádně promíchejte.
Fáze 3 /7
Do větší nádoby horkovzdušné fritézy dejte připravenou zeleninu. Zapněte manuální program na 25 minut a 180 stupňů.
Fáze 4 /7
Do menší nádoby dejte okořeněné a nakrájené kostky chleba. Tady také zvolte manuální program, ale bude vám stačit 7 minut na 200 stupňů.
Fáze 5 /7
Nezapomeňte zapnout funkci SYNC, aby se vám oba koše udělali ve stejný čas. Krutonky po opečení můžete nechat chvíli odpočinout než dokončíte krém.
Fáze 6 /7
Přendejte opečenou zeleninu do mixéru, přidejte špenát, stonky petržele, vývar, sýr Feta, limetkovou šťávu, sůl a pepř a rozmixujte do hladka.
Fáze 7 /7
Na talíři už jen dozdobte sezamem, přidejte krutony, petržel a máte dokonalý jarní krém.