Briošky ve vajíčku s pečeným podzimním ovocem
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (6)
Přísady
6 os.
1 Vejce
10 cl Mléko
15 cl Smetana
30 g Cukr
400 g Máslová brioška
300 g Červená jablka (asi 2)
400 g Hrušky (asi 3)
250 g Směs bílého a modrého hroznového vína
0.5 Citrón
1 Pomeranč
1 čl Skořice
0.5 čl Nové koření
40 g Kvalitní třtinový cukr
30 g Máslo
Příslušenství
Plech na pečení Plech na pečení XL
Příprava
Fáze 1 /6
Ovoce omyjte. Jablka a hrušky nakrájejte na 8 klínků a odstraňte jádřince. Dejte je spolu s hroznovým vínem do zapékací mísy, pokapejte je citrónovou šťávou a zamíchejte. Přidejte pomerančovou šťávu a kůru, koření, cukr a kostky másla.
Fáze 2 /6
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Přiklopte. Zapněte gril. Zvolte režim MANUAL, oranžové nastavení a stiskněte tlačítko OK. Po předehřátí přístroje pečte 10 minut.
Fáze 3 /6
Mezitím v mělké misce rozšlehejte vejce s mlékem, smetanou a cukrem. Briošku nakrájejte na plátky asi 2,5 cm silné.
Fáze 4 /6
Po dokončení pečení v režimu Trouba otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a číselník nastavte na polohu 3. Zamíchejte ovoce a nechte péci, zatímco si připravíte zbytek pokrmu.
Fáze 5 /6
Dva plátky briošky namočte do vaječné směsi z jedné a poté z druhé strany, dejte je na grilovací desku a pečte 5 minut. V polovině pečení je otočte. Opakujte se všemi plátky.
Fáze 6 /6
Plátky briošky podávejte ozdobené pečeným ovocem a karamelizovanou šťávou.