Bramborové placičky s dipem ktipiti a bylinkovým olejem
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
800 g Nové brambory
200 g Feta
100 g Nakládaná červená paprika ze sklenice
150 g Jogurt řeckého typu
10 kap. Omáčka Tabasco®
1 Nasekaná šalotka
1 strou. Nasekaný česnek
4 pl. Nasekaná čerstvá pažitka
4 pl. Nasekaná petrželka
10 cl Olivový olej
Sůl, pepř
1 čl Uzená paprika
1 čl Sušený česnek
1 pl. Směs koření na brambory
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /9
Brambory důkladně omyjte malým kartáčkem ve studené vodě.
Fáze 2 /9
Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 45 minut.
Fáze 3 /9
Připravte si dip ktipiti. V míse rozmačkejte fetu vidličkou. Fetu, okapané marinované papriky, řecký jogurt a Tabasco dejte do mixéru. Množství si můžete upravit dle své chuti. Mixujte 1 až 2 minuty, abyste získali hladký, jednotný dip. Dejte stranou do lednice.
Fáze 4 /9
Vyrobte si bylinkový olej. V míse smíchejte nakrájenou šalotku a česnek, pažitku, petržel, olivový olej, sůl a pepř. Dejte stranou.
Fáze 5 /9
Brambory vyjměte z fritézy Easy Fry a položte je na pečicí plech nebo prkénko. Nechejte je mírně vychladnout.
Fáze 6 /9
Pomocí podtácku brambory jemně zmáčkněte, abyste je zploštili na poměrně tenké placičky. Dochuťte paprikou, sušeným česnekem a směsí koření na brambory.
Fáze 7 /9
Vložte placičky do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 20 minut.
Fáze 8 /9
V případě potřeby udělejte několik dávek (v závislosti na velikosti vašich brambor).
Fáze 9 /9
Na talíř dejte trochu dipu ktipiti, poklaďte bramborovými placičkami a pokapejte bylinkovým olejem.