Borůvkový koláč
- Celková doba 45 min
- 10 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
500 g Pšeničná mouka
150 g Krupicový cukr
1 čl Kypřicí prášek
1 špet. Sůl
1 čl Mletá skořice
2 Bio citrony (kůra a šťáva)
35 cl Mléko
1 čl Vanilková esence
400 g Čerstvé borůvky
30 g Máslo
Moučkový cukr na podávání
Vanilková zmrzlina na podávání
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /9
Při pečení na plechu a/nebo v troubě se ujistěte, že jste sejmuli rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /9
Předehřejte troubu na 180 °C a umístěte rošt doprostřed trouby.
Fáze 3 /9
Mezitím vložte mouku, dvě třetiny cukru, kypřicí prášek, sůl, skořici a citronovou kůru do mísy. Všechny ingredience dobře promíchejte.
Fáze 4 /9
Pak přidejte mléko, vanilku a citronovou šťávu do mísy. Šlehejte, dokud směs nebude hladká.
Fáze 5 /9
Nakonec přidejte borůvky, přičemž si malou hrst ponechte stranou, a jemně promíchejte.
Fáze 6 /9
Rozehřejte pánev a počkejte, dokud se Thermal-signal zcela nezčervená, než přidáte ingredience. Rozpusťte máslo a krátce zamíchejte, aby se máslo dostalo na všechny strany pánve. Poté nalijte těsto přímo na rozpuštěné máslo.
Fáze 7 /9
Posypte zbylými borůvkami a rovnoměrně je rozprostřete po povrchu těsta. Povrch posypte zbytkem cukru.
Fáze 8 /9
Pánev vložte do trouby a sejměte rukojeť Ingenio. Pečte 30 minut nebo dokud nebude povrch zlatavě hnědý a borůvky nebudou bublat.
Fáze 9 /9
Po upečení nasaďte zpět rukojeť Ingenio, nechte koláč vychladnout 10 minut a podávejte borůvkový koláč přímo z pánve. Povrch koláče posypte moučkovým cukrem a každý plátek podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny.