Boloňské špagety
- Celková doba 4 hod.
- 1 hod.
Příprava - 2 hod. 30 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
8 os.
430 g Mouka
200 g Vejce
60 g Kuřecí prsa
500 g Flat iron steak
140 g Vepřová panenka
2000 g Rajčata
40 g Olivový olej
2 díl. Cibule
4 díl. Řapíkatý celer
2 díl. Mrkev
20 g Cukr
300 g Červené víno
600 g Mléko
2 díl. Bobkový list
10 g Tymián
4 g Sůl
4 g Pepř
Příslušenství
Šlehač Odšťavňovač Nástavec na těstoviny Mlýnek na maso
Příprava
Fáze 1 /10
Připojte k přístroji mixér. Mouku s vejci vložte do mísy mixéru . Stiskněte Start. Hotový výsledek by měl připomínat drobenku. Těsto musí být suché, aby se při výstupu z trysky nelepilo.
430g Mouka 200g Vejce
Šlehač
Fáze 2 /10
Směs nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.
Fáze 3 /10
Prsa nakrájejte na malé kousky a dejte stranou.
60g Kuřecí prsa
Fáze 4 /10
Maso nakrájejte na proužky tak, aby odpovídalo plnicí trubici mlýnku. Odstraňte šlachy a vazivové části. Umístěte mlýnek na maso se střední čepelí na stroj. Zmáčkněte Start. Po namletí maso dejte stranou do lednice.
500g Flat iron steak 140g Vepřová panenka
Mlýnek na maso
Fáze 5 /10
Nasaďte odšťavňovač na stroj a rajčata jím rozsekejte na malé kousky.
2000g Rajčata
Odšťavňovač
Fáze 6 /10
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na kostičky nakrájená prsa, zeleninu a mleté maso. Posypte špetkou cukru.
2díl. Cibule 4díl. Řapíkatý celer 2díl. Mrkev 20g Cukr
Fáze 7 /10
Když směs zhnědne, přilijte víno a mléko. Přidejte bobkový list a tymián. Okořeňte a 2 hodiny duste na velmi mírném ohni, odkryté. Pokud chcete, můžete přidat trochu rajčatového protlaku pro zahuštění omáčky.
300g Červené víno 600g Mléko 2díl. Bobkový list 10g Tymián
Fáze 8 /10
Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.
Fáze 9 /10
Připravte těstoviny instalací trysky a odpovídajícího nástavce na těstoviny. Ujistěte se, že do plnicí trubice nevkládáte příliš mnoho těsta, protože by ji ucpalo. Pevně stiskněte píst.
Nástavec na těstoviny
Fáze 10 /10
Těstoviny vařte asi 15 minut a podávejte s boloňskou omáčkou. Ozdobte čerstvými bylinkami a hoblinkami parmazánu. Průběžně kontrolujte, protože doba vaření se může lišit mezi 10 a 20 minutami v závislosti na použité mouce.
4g Sůl 4g Pepř