Boloňské špagety - recept Kitchen Coach | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Boloňské špagety

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 4 hod.
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    2 hod. 30 min
  • Chlazení
    30 min

Přísady

8 os.

  • 430 g Mouka

  • 200 g Vejce

  • 60 g Kuřecí prsa

  • 500 g Flat iron steak

  • 140 g Vepřová panenka

  • 2000 g Rajčata

  • 40 g Olivový olej

  • 2 díl. Cibule

  • 4 díl. Řapíkatý celer

  • 2 díl. Mrkev

  • 20 g Cukr

  • 300 g Červené víno

  • 600 g Mléko

  • 2 díl. Bobkový list

  • 10 g Tymián

  • 4 g Sůl

  • 4 g Pepř

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač
  • Odšťavňovač
    Odšťavňovač
  • Nástavec na těstoviny
    Nástavec na těstoviny
  • Mlýnek na maso
    Mlýnek na maso

Příprava

Fáze 1 /10

Připojte k přístroji mixér. Mouku s vejci vložte do mísy mixéru . Stiskněte Start. Hotový výsledek by měl připomínat drobenku. Těsto musí být suché, aby se při výstupu z trysky nelepilo.

  • 430g Mouka
  • 200g Vejce
  • Šlehač

Fáze 2 /10

Směs nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.

Fáze 3 /10

Prsa nakrájejte na malé kousky a dejte stranou.

  • 60g Kuřecí prsa

Fáze 4 /10

Maso nakrájejte na proužky tak, aby odpovídalo plnicí trubici mlýnku. Odstraňte šlachy a vazivové části. Umístěte mlýnek na maso se střední čepelí na stroj. Zmáčkněte Start. Po namletí maso dejte stranou do lednice.

  • 500g Flat iron steak
  • 140g Vepřová panenka
  • Mlýnek na maso

Fáze 5 /10

Nasaďte odšťavňovač na stroj a rajčata jím rozsekejte na malé kousky.

  • 2000g Rajčata
  • Odšťavňovač

Fáze 6 /10

Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na kostičky nakrájená prsa, zeleninu a mleté maso. Posypte špetkou cukru.

  • 2díl. Cibule
  • 4díl. Řapíkatý celer
  • 2díl. Mrkev
  • 20g Cukr

Fáze 7 /10

Když směs zhnědne, přilijte víno a mléko. Přidejte bobkový list a tymián. Okořeňte a 2 hodiny duste na velmi mírném ohni, odkryté. Pokud chcete, můžete přidat trochu rajčatového protlaku pro zahuštění omáčky.

  • 300g Červené víno
  • 600g Mléko
  • 2díl. Bobkový list
  • 10g Tymián

Fáze 8 /10

Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.

Fáze 9 /10

Připravte těstoviny instalací trysky a odpovídajícího nástavce na těstoviny. Ujistěte se, že do plnicí trubice nevkládáte příliš mnoho těsta, protože by ji ucpalo. Pevně stiskněte píst.

  • Nástavec na těstoviny

Fáze 10 /10

Těstoviny vařte asi 15 minut a podávejte s boloňskou omáčkou. Ozdobte čerstvými bylinkami a hoblinkami parmazánu. Průběžně kontrolujte, protože doba vaření se může lišit mezi 10 a 20 minutami v závislosti na použité mouce.

  • 4g Sůl
  • 4g Pepř