Bao burger
Tefal
Recept od Tefal

Bao burger

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 28 min
  • Příprava
    40 min
  • Vaření
    18 min
  • Chlazení
    1 hod. 30 min

Přísady

8 os.

  • 1 kg Mouka

  • 50 cl Teplá voda

  • 60 g Cukr

  • 12 g Pekařské droždí

  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva

  • 2 pl. Kuchyňský olej

  • 1.5 čl Sůl

  • 8 Hamburgery

  • 1 tyč. Citronová tráva

  • 1 lahev Ústřicová omáčka

  • 2 pl. Kuchyňský olej

  • 2 čl Koření satay

  • 50 cl Smetana na vaření

  • 300 g Čedar

  • 50 g Syrové arašídy

  • Trochu smažené cibulky

  • 0.25 Syrové červené zelí, nasekané na jemno

  • 1 Salát

  • Japonské jarní cibulky

  • Majonéza

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska
  • 2 rošty
    2 rošty

Příprava

Fáze 1 /12

Do malé misky nalijte teplou vodu a vložte kvasnice. Kvasnice nechte rozpustit a zamíchejte. Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva a olej. Zamíchejte a poté přidejte rozpuštěné kvasnice. Zamíchejte a osolte.

  • 1kg Mouka
  • 50cl Teplá voda
  • 60g Cukr
  • 12g Pekařské droždí
  • 10g Kypřicí prášek do pečiva
  • 2pl. Kuchyňský olej
  • 1.5čl Sůl

Fáze 2 /12

Na moukou poprášeném válu hnětejte těsto po dobu asi 10 minut, aby bylo hladké. Ke hnětení těsta můžete případně použít kuchyňského robota.

Fáze 3 /12

Těsto dejte zpátky do mísy, přikryjte látkovou utěrkou a nechte hodinu v teple kynout. Mísu můžete také vložit do trouby zahřáté na 40 °C.

Fáze 4 /12

Ve velké zapékací míse smíchejte ústřicovou omáčku, citrónovou trávu nasekanou na malé kousky, směs koření satay a olej. Vše smíchejte. Mleté maso na burgery vložte do marinády a obraťte, aby se celé pokrylo marinádou. Nechte vychladnout v chladničce.

  • 8 Hamburgery
  • 1tyč. Citronová tráva
  • 1lahev Ústřicová omáčka
  • 2pl. Kuchyňský olej
  • 2čl Koření satay

Fáze 5 /12

Zatím nakrájejte na jemno jarní cibulky, arašídy a červené zelí a připravte si velké listy listového salátu. Kysanou smetanu dejte do malého rendlíku a přidejte čedar. Postavte stranou.

  • 50cl Smetana na vaření
  • 300g Čedar
  • 50g Syrové arašídy
  • 0.25 Syrové červené zelí, nasekané na jemno
  • 1 Salát
  • Japonské jarní cibulky

Fáze 6 /12

Po vykynutí těsta jej položte na moukou posypaný vál. Těsto zploštěte několikanásobným natahováním a překládáním, abyste ho zbavili vzduchu. Vytvořte z něj kouli a tu rozdělte na 8 kuliček. Z papíru nepropouštěcího tuky vystřihněte čtverce o straně 10 cm. Kuličky těsta položte na čtverce, zakryjte je látkovou utěrkou a nechte kynout při pokojové teplotě nebo v troubě při teplotě 40 °C po dobu 30 minut.

Fáze 7 /12

Kuličky těsta i s papírovými čtverci položte na standardní plech do fritézy Easy Fry a spusťte program STEAM na dobu 15 minut. Postavte stranou.

Fáze 8 /12

Grilovací mřížku vložte do fritézy Easy Fry. Maso na hamburgery položte na gril a spusťte program GRIL na 3 minuty nebo déle podle toho, jak hodně je chcete mít propečené.

  • 8 Hamburgery

Fáze 9 /12

Mezitím zahřejte kysanou smetanu a čedar a vyšlehejte je do hladka.

  • 50cl Smetana na vaření
  • 300g Čedar

Fáze 10 /12

Bao bulku rozkrojte na šířku napůl.

Fáze 11 /12

Každou stranu pomažte majonézou. Na každou bulku položte velký list salátu. Na něj položte ugrilované burgery. Na burgery nalijte velkou lžíci roztaveného čedaru. Posypejte nasekanými arašídy, červeným zelím a smaženou cibulkou. Přidejte polévkovou lžíci majonézy a posypte jarní cibulkou. Přiklopte druhou polovinou bulky.

  • 8 Hamburgery
  • 300g Čedar
  • 50g Syrové arašídy
  • Trochu smažené cibulky
  • 0.25 Syrové červené zelí, nasekané na jemno
  • 1 Salát
  • Japonské jarní cibulky
  • Majonéza

Fáze 12 /12

Ihned podávejte.