Bao burger
- Celková doba 2 hod. 28 min
- 40 min
Příprava - 18 min
Vaření - 1 hod. 30 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1 kg Mouka
50 cl Teplá voda
60 g Cukr
12 g Pekařské droždí
10 g Kypřicí prášek do pečiva
2 pl. Kuchyňský olej
1.5 čl Sůl
8 Hamburgery
1 tyč. Citronová tráva
1 lahev Ústřicová omáčka
2 pl. Kuchyňský olej
2 čl Koření satay
50 cl Smetana na vaření
300 g Čedar
50 g Syrové arašídy
Trochu smažené cibulky
0.25 Syrové červené zelí, nasekané na jemno
1 Salát
Japonské jarní cibulky
Majonéza
Příslušenství
Základní grilovací deska 2 mřížky
Příprava
Fáze 1 /12
Do malé misky nalijte teplou vodu a vložte kvasnice. Kvasnice nechte rozpustit a zamíchejte. Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva a olej. Zamíchejte a poté přidejte rozpuštěné kvasnice. Zamíchejte a osolte.
Fáze 2 /12
Na moukou poprášeném válu hnětejte těsto po dobu asi 10 minut, aby bylo hladké. Ke hnětení těsta můžete případně použít kuchyňského robota.
Fáze 3 /12
Těsto dejte zpátky do mísy, přikryjte látkovou utěrkou a nechte hodinu v teple kynout. Mísu můžete také vložit do trouby zahřáté na 40 °C.
Fáze 4 /12
Ve velké zapékací míse smíchejte ústřicovou omáčku, citrónovou trávu nasekanou na malé kousky, směs koření satay a olej. Vše smíchejte. Mleté maso na burgery vložte do marinády a obraťte, aby se celé pokrylo marinádou. Nechte vychladnout v chladničce.
Fáze 5 /12
Zatím nakrájejte na jemno jarní cibulky, arašídy a červené zelí a připravte si velké listy listového salátu. Kysanou smetanu dejte do malého rendlíku a přidejte čedar. Postavte stranou.
Fáze 6 /12
Po vykynutí těsta jej položte na moukou posypaný vál. Těsto zploštěte několikanásobným natahováním a překládáním, abyste ho zbavili vzduchu. Vytvořte z něj kouli a tu rozdělte na 8 kuliček. Z papíru nepropouštěcího tuky vystřihněte čtverce o straně 10 cm. Kuličky těsta položte na čtverce, zakryjte je látkovou utěrkou a nechte kynout při pokojové teplotě nebo v troubě při teplotě 40 °C po dobu 30 minut.
Fáze 7 /12
Kuličky těsta i s papírovými čtverci položte na standardní plech do fritézy Easy Fry a spusťte program STEAM na dobu 15 minut. Postavte stranou.
Fáze 8 /12
Grilovací mřížku vložte do fritézy Easy Fry. Maso na hamburgery položte na gril a spusťte program GRIL na 3 minuty nebo déle podle toho, jak hodně je chcete mít propečené.
Fáze 9 /12
Mezitím zahřejte kysanou smetanu a čedar a vyšlehejte je do hladka.
Fáze 10 /12
Bao bulku rozkrojte na šířku napůl.
Fáze 11 /12
Každou stranu pomažte majonézou. Na každou bulku položte velký list salátu. Na něj položte ugrilované burgery. Na burgery nalijte velkou lžíci roztaveného čedaru. Posypejte nasekanými arašídy, červeným zelím a smaženou cibulkou. Přidejte polévkovou lžíci majonézy a posypte jarní cibulkou. Přiklopte druhou polovinou bulky.
Fáze 12 /12
Ihned podávejte.