Baci di dama - Italské vánoční cukroví
- Celková doba 50 min
- 30 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
250 g Máslo
250 g Cukr
2 špet. Sůl
1 Vanilkový cukr
2 Vejce
250 g Oříšková mouka
275 g Hladká mouka
Nutella nebo Gianduia
Moučkový cukr
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /8
Troubu předehřejte na 160 stupňů.
Fáze 2 /8
Do mísy stroje dejte máslo, cukr, sůl a vanilku a stiskněte "Start".
Fáze 3 /8
Stiskněte "Start" a přidejte do mísy stroje s předchozí směsí vejce, jedno po druhém tak, aby se vstřebala do těsta.
Fáze 4 /8
Prosejte obě mouky dohromady v samostatné misce.
Fáze 5 /8
Stiskněte tlačítko "Start" a do mísy stroje s předchozími ingrediencemi postupně přidávejte obě mouky, dokud se těsto úplně nespojí.
Fáze 6 /8
Ze získané směsi tvořte stejně velké kuličky.
Fáze 7 /8
Kuličky dejte na plech s pečícím papírem a pečte 20 minut na 160 stupňů.
Fáze 8 /8
Jakmile vychladnou, spojte dvě sušenky s trochou krému Nutella nebo Gianduia a před servírováním posypte moučkovým cukrem.