Arancini
- Celková doba 3 hod. 35 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 2 hod. 45 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1 pl. Olivový olej
1 Cibule, nakrájená na hrubo
200 g Rýže na rizoto
100 cl Zeleninový vývar
230 g Strouhaný parmazán
190 g Strouhanka
2 Rozšlehaná vejce
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /4
Ve velkém rendlíku zahřejte při střední teplotě olivový olej. Když je rozpálený, přidejte cibuli a restujte do měkka. Přidejte rýži a za neustálého míchání restujte po dobu 1 minuty. Přidejte 500 ml vývaru a za neustálého míchání nechte rýži nasáknout vodou. Když už není v rendlíku žádná voda, přidejte zbytek vývaru a postup opakujte. Po nasáknutí veškerého vývaru do rýže by měla být rýže uvařená. Přidejte parmazán a vše smíchejte.
Fáze 2 /4
Rizoto nechte při pokojové teplotě zcela vychladnout.
Fáze 3 /4
Vezměte si dvě mísy. Do první mísy dejte strouhanku. Ve druhé rozšlehejte vejce vidličkou. Na plech položte pečicí papír. Když je rizoto vychladlé, vytvarujte z něj kuličky o průměru asi 3 cm. Namočte je ve vejcích a důkladně obalte ve strouhance. Průběžně je odkládejte na plech. Po vytvarování všech kuliček je nechte odležet 45 minut v chladničce.
Fáze 4 /4
Do přístroje vložte grilovací mřížku. Nastavte program GRILL na dobu 15 minut. Na konci programu dejte kuličky arancini do varné nádoby a nastavte program AIR FRY na 10 minut při teplotě 200 °C. Po 6 minutách pečení je otočte.