Anglické vdolky
- Celková doba 28 min
- 15 min
Příprava - 13 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
500 g Mouka
11 g Prášek do pečiva
70 g Cukr
150 g Máslo
30 cl Mléko
1 Vejce
Příprava
Fáze 1 /11
Nakrájejte velmi studené máslo na malé kousky.
Fáze 2 /11
V míse prosejte mouku a droždí. Přidejte cukr. Smíchejte dohromady.
Fáze 3 /11
Po malých kouscích přidávejte velmi studené máslo a třete těsto v dlaních, abyste získali pískovou směs.
Fáze 4 /11
Zalijte mlékem a vidličkou promíchejte, abyste získali měkké těsto, které není příliš suché ani příliš lepivé. Přidejte buď trochu mouky nebo trochu mléka, abyste upravili konzistenci.
Fáze 5 /11
Těsto rozválejte na pečicím papíru na tloušťku 3 cm.
Fáze 6 /11
Pomocí zoubkovaného vykrajovátka o průměru 5 cm vykrajujte vdolky.
Fáze 7 /11
Na standardní plech fritézy Easy Fry dejte pečicí papír a vdolky na něj opatrně položte, aniž byste je zdeformovali.
Fáze 8 /11
Do misky rozklepněte celé vejce. Prošlehejte a přidejte 1 lžíci vody. Promíchejte.
Fáze 9 /11
Vršky vdolků potřete rozšlehaným vejcem.
Fáze 10 /11
Začněte péct při 180 °C po dobu 10 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a pokračujte v pečení ještě 3 minuty.
Fáze 11 /11
Nechejte vychladnout a pochutnejte si.