Anglické vdolky - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Anglické vdolky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 28 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    13 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 500 g Mouka

  • 11 g Prášek do pečiva

  • 70 g Cukr

  • 150 g Máslo

  • 30 cl Mléko

  • 1 Vejce

Příprava

Fáze 1 /11

Nakrájejte velmi studené máslo na malé kousky.

Fáze 2 /11

V míse prosejte mouku a droždí. Přidejte cukr. Smíchejte dohromady.

Fáze 3 /11

Po malých kouscích přidávejte velmi studené máslo a třete těsto v dlaních, abyste získali pískovou směs.

Fáze 4 /11

Zalijte mlékem a vidličkou promíchejte, abyste získali měkké těsto, které není příliš suché ani příliš lepivé. Přidejte buď trochu mouky nebo trochu mléka, abyste upravili konzistenci.

Fáze 5 /11

Těsto rozválejte na pečicím papíru na tloušťku 3 cm.

Fáze 6 /11

Pomocí zoubkovaného vykrajovátka o průměru 5 cm vykrajujte vdolky.

Fáze 7 /11

Na standardní plech fritézy Easy Fry dejte pečicí papír a vdolky na něj opatrně položte, aniž byste je zdeformovali.

Fáze 8 /11

Do misky rozklepněte celé vejce. Prošlehejte a přidejte 1 lžíci vody. Promíchejte.

Fáze 9 /11

Vršky vdolků potřete rozšlehaným vejcem.

Fáze 10 /11

Začněte péct při 180 °C po dobu 10 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a pokračujte v pečení ještě 3 minuty.

Fáze 11 /11

Nechejte vychladnout a pochutnejte si.