Švestkový koláč s drobenkou
- Celková doba 1 hod.
- 15 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
200 g Máslo
200 g Cukr
8 g Vanilkový cukr
4 Vaječné žloutky
400 g Pšeničná hladká mouka
650 g Švestky
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /7
V samostatné misce smíchejte lžící rozpuštěného másla s cukrem a vanilkovým cukrem.
Fáze 2 /7
Do mísy stroje přidejte žloutky a mouku a stiskněte "Start".
Fáze 3 /7
Ke směsi vajec a mouky umístěné v míse stroje přidejte směs másla a cukru a stiskněte "Start".
Fáze 4 /7
Vznikne drobivé těsto. 3/4 ho dejte do vymazané formy a lžící přitlačte, aby vznikl korpus.
Fáze 5 /7
Vypeckované a rozpůlené švestky rozložte vedle sebe na korpus. Neměly by se překrývat.
Fáze 6 /7
Troubu předehřejte na 180 stupňů a zbylé těsto použijte jako drobenku na švestky.
Fáze 7 /7
Koláč pečte asi 45 minut na 180 stupňů. V případě potřeby zakryjte včas alobalem, aby drobenka příliš nezhnědla.