Švábský cibulový koláč
- Celková doba 3 hod. 15 min
- 30 min
Příprava - 45 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
25 g Čerstvé droždí
5 cl Mléko
50 g Hladká mouka
15 cl Mléko
275 g Hladká mouka
5 g Cukr
5 g Sůl
65 g Máslo
650 g Cibule
65 g Máslo
10 g Hladká mouka
3 Vejce
15 cl Smetana
7.5 g Sůl
100 g Slanina nakrájená na kostičky
30 g Máslo
Příslušenství
Flex metla Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /11
Nejdříve připravte polotovar těsta, smíchejte v míse stroje droždí, teplé mléko, cukr a mouku a stiskněte "Start". Polotovar by měl mít hustou konzistenci.
25g Čerstvé droždí 5cl Mléko 50g Hladká mouka 5g Cukr
Hnětací hák
Fáze 2 /11
Přikryjte a nechte na teplém místě asi 30 minut, dokud se objem nezdvojnásobí.
25g Čerstvé droždí 5cl Mléko 50g Hladká mouka 5g Cukr
Fáze 3 /11
Do mísy stroje s předchozí směsí přidejte mouku, mléko a sůl a stiskněte "Start".
15cl Mléko 275g Hladká mouka 5g Sůl
Hnětací hák
Fáze 4 /11
Nakonec přidejte změklé máslo a stiskněte "Start".
65g Máslo
Hnětací hák
Fáze 5 /11
Těsto / mísu ihned zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
Fáze 6 /11
Formu na pečení vymažte tukem a vložte do ní těsto.
Fáze 7 /11
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky a orestujte na másle v pánvi do sklovata. Poté vmíchejte mouku.
650g Cibule 65g Máslo 10g Hladká mouka
Fáze 8 /11
Do umyté mísy stroje přidejte vejce se smetanou a stiskněte "Start". Dochuťte solí a rozetřete na těsto.
3 Vejce 15cl Smetana 7.5g Sůl
Flex metla
Fáze 9 /11
Přidejte na vrch orestovanou cibuli a slaninu a ozdobte vločkami másla.
100g Slanina nakrájená na kostičky 30g Máslo
Fáze 10 /11
Předehřejte troubu na 200 stupňů horní/spodní ohřev.
Fáze 11 /11
Koláč pečte asi 35-45 minut.