Španělské špenátové krokety
- Celková doba 2 hod. 20 min
- 5 min
Příprava - 15 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
250 g Baby špenát
40 cl Sójové mléko
12 cl Zeleninový vývar
2 Cibule
4 strou. Česnek
1 plátek Olivový olej
50 g Tapiokový škrob
4 pl. Nasekaný koriandr
1 špet. Sůl
1 špet. Pepř
20 cl Sójové mléko
100 g Strouhanka
3 pl. Olej
Příslušenství
Košík na hranolky
Příprava
Fáze 1 /10
Špenát omyjte a spařte v horké vodě. Špenát slijte do cedníku, nechte vychladnout a vymačkejte z něj nadbytečnou tekutinu. Postavte stranou.
Fáze 2 /10
V rendlíku smíchejte sójové mléko a zeleninový vývar. Přiveďte k mírnému varu a dejte stranou.
Fáze 3 /10
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Ohřejte olej v pánvi. Přidejte cibuli a česnek. Nechte je zesklovatět. Posypte je tapiokovým škrobem a pokračujte ve vaření za neustálého míchání další 4 minuty. Postupně přilévejte horké mléko s vývarem a míchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
Fáze 4 /10
Přidejte blanšírovaný špenát a nasekaný koriandr. Důkladně promíchejte.
Fáze 5 /10
Přidejte sůl a pepř podle chuti. Vypněte zdroj tepla a nechte zchladit. Na 2 hodiny dejte pokrm do chladničky.
Fáze 6 /10
Vezměte do rukou asi polévkovou lžíci směsi a rychle vytvarujte oválné krokety.
Fáze 7 /10
Krokety namočte v sójovém mléce a obalte ve strouhance. Pak je namočte v mandlovém mléce a obalte ve strouhance. Tento postup opakujte se všemi kroketami.
Fáze 8 /10
Krokety vložte do koše Easy Fry & Grill a potřete olejem.
Košík na hranolky
Fáze 9 /10
Digitální verze: Nastavte program AIR FRY na 18 minut při teplotě 200 °C. V polovině pečení pokrm otočte a znovu potřete olejem. Manuální verze: Na 20 minut nastavte teplotu 200 °C. V polovině pečení pokrm otočte a znovu potřete olejem.
Košík na hranolky
Fáze 10 /10
Podávejte hned s kečupem nebo jiným ochucovadlem.