Čokoládové pralinky s fondánem
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
5 os.
75 g Máslo
1 pl. Sirup
3 pl. Mléko
40 g Kakao
225 g Moučkový cukr
65 g Čokoládové ozdoby
65 g Barevné cukrové ozdoby
Příslušenství
Rendlík
Příprava
Fáze 1 /8
V kastrolu jemně rozpusťte máslo, sirup a mléko na mírném ohni, ale nenechte směs přejít do varu.
Fáze 2 /8
Sejměte z plotny a nechte 3 minuty vychladnout.
Fáze 3 /8
Pomocí síta prosejte moučkový cukr a kakao společně do mísy.
Fáze 4 /8
Přidejte 2 polévkové lžíce směsi moučkového cukru a kakaa do kastrolu a důkladně ji míchejte dřevěnou lžící.
Fáze 5 /8
Postupně zašlehejte zbytek směsi moučkového cukru a kakaa po 2 polévkových lžících. Pamatujte, že je důležité přidávat moučkový cukr po malých dávkách a vždy nejprve vše dobře promíchat před dalším přidáním. Pokud přidáte příliš mnoho najednou, nebude to fungovat.
Fáze 6 /8
Pokračujte v přidávání směsi moučkového cukru, dokud směs nebude velmi tuhá. Nechte mírně vychladnout a poté tvarujte do kuliček.
Fáze 7 /8
Nalijte část čokoládových vláken do 2 samostatných misek. Každou kuličku obalte buď v čokoládě, nebo v cukrových vlásenkách. Vložte do papírových košíčků na pralinky a nechte 2–3 hodiny chladit v lednici.
Fáze 8 /8
Pralinky by měly být skladovány ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě maximálně 4 dny.