Čokoládové pralinky s fondánem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Čokoládové pralinky s fondánem

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 15 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

5 os.

  • 75 g Máslo

  • 1 pl. Sirup

  • 3 pl. Mléko

  • 40 g Kakao

  • 225 g Moučkový cukr

  • 65 g Čokoládové ozdoby

  • 65 g Barevné cukrové ozdoby

Příslušenství

  • Rendlík
    Rendlík

Příprava

Fáze 1 /8

V kastrolu jemně rozpusťte máslo, sirup a mléko na mírném ohni, ale nenechte směs přejít do varu.

  • 75g Máslo
  • 1pl. Sirup
  • 3pl. Mléko

Fáze 2 /8

Sejměte z plotny a nechte 3 minuty vychladnout.

Fáze 3 /8

Pomocí síta prosejte moučkový cukr a kakao společně do mísy.

  • 40g Kakao
  • 225g Moučkový cukr

Fáze 4 /8

Přidejte 2 polévkové lžíce směsi moučkového cukru a kakaa do kastrolu a důkladně ji míchejte dřevěnou lžící.

Fáze 5 /8

Postupně zašlehejte zbytek směsi moučkového cukru a kakaa po 2 polévkových lžících. Pamatujte, že je důležité přidávat moučkový cukr po malých dávkách a vždy nejprve vše dobře promíchat před dalším přidáním. Pokud přidáte příliš mnoho najednou, nebude to fungovat.

Fáze 6 /8

Pokračujte v přidávání směsi moučkového cukru, dokud směs nebude velmi tuhá. Nechte mírně vychladnout a poté tvarujte do kuliček.

Fáze 7 /8

Nalijte část čokoládových vláken do 2 samostatných misek. Každou kuličku obalte buď v čokoládě, nebo v cukrových vlásenkách. Vložte do papírových košíčků na pralinky a nechte 2–3 hodiny chladit v lednici.

  • 65g Čokoládové ozdoby
  • 65g Barevné cukrové ozdoby

Fáze 8 /8

Pralinky by měly být skladovány ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě maximálně 4 dny.