Čokoládová Pavlova Lamington - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Čokoládová Pavlova Lamington

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 57 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    3 hod. 37 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 6 Bílek

  • 250 g Krupicový cukr

  • 80 g Moučkový cukr

  • 5 g Hořké kakao

  • 200 g Malinový džem

  • 10 g Hořké kakao

  • 15 g Kokosové hobliny

  • Jedlé vánoční ozdoby

  • 200 g Smetana s 30 % tuku

  • 250 g Mascarpone

  • 50 g Strouhaný kokos

  • 40 g Krupicový cukr

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /9

Nalijte bílky do mísy mixéru s připojenou metlou. Stiskněte Start.

  • 6 Bílek

Fáze 2 /9

Do mísy postupně přidávejte cukr a poté přidejte moučkový cukr. Stiskněte Start. Vaše směs na pusinky je připravena.

  • 250g Krupicový cukr
  • 80g Moučkový cukr

Fáze 3 /9

Troubu předehřejte na 100 °C.

Fáze 4 /9

Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poté pomocí stěrky vytvarujte 4 cm vysoký kruh. Posypte kakaem. Pečte 3 hodiny a 30 minut. V případě potřeby pečte déle.

  • 5g Hořké kakao

Fáze 5 /9

Džem vařte v hrnci po dobu 2 minut, míchejte stěrkou a přiveďte k varu. Džem přendejte do misky a dejte vychladit do lednice.

  • 200g Malinový džem

Fáze 6 /9

Na pánev přidejte strouhaný kokos a cukr a vařte na mírném ohni. Za stálého míchání zkaramelizujte. Odstavte a nechejte vychladnout při pokojové teplotě.

  • 50g Strouhaný kokos
  • 40g Krupicový cukr

Fáze 7 /9

Do mísy mixéru nalijte smetanu a mascarpone. Stiskněte Start. Smetana by měla být mírně tuhá. Vyjměte šlehací metlu Flex.

  • 200g Smetana s 30 % tuku
  • 250g Mascarpone

Fáze 8 /9

Do mísy mixéru nasypte karamelizovaný kokos. Dobře zamíchejte.

Fáze 9 /9

Střed vrchní vrstvy Pavlovy potřete džemem, poté naneste šlehačku, aby se vytvořila vrstva sněhu. Zakončete kakaem, kokosovými hoblinami a vánočními ozdobami.

  • 200g Malinový džem
  • 10g Hořké kakao
  • 15g Kokosové hobliny
  • Jedlé vánoční ozdoby
  • 200g Smetana s 30 % tuku
  • 250g Mascarpone