Čokoládová Pavlova Lamington
- Celková doba 3 hod. 57 min
- 20 min
Příprava - 3 hod. 37 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
6 Bílek
250 g Krupicový cukr
80 g Moučkový cukr
5 g Hořké kakao
200 g Malinový džem
10 g Hořké kakao
15 g Kokosové hobliny
Jedlé vánoční ozdoby
200 g Smetana s 30 % tuku
250 g Mascarpone
50 g Strouhaný kokos
40 g Krupicový cukr
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /9
Nalijte bílky do mísy mixéru s připojenou metlou. Stiskněte Start.
Fáze 2 /9
Do mísy postupně přidávejte cukr a poté přidejte moučkový cukr. Stiskněte Start. Vaše směs na pusinky je připravena.
Fáze 3 /9
Troubu předehřejte na 100 °C.
Fáze 4 /9
Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poté pomocí stěrky vytvarujte 4 cm vysoký kruh. Posypte kakaem. Pečte 3 hodiny a 30 minut. V případě potřeby pečte déle.
Fáze 5 /9
Džem vařte v hrnci po dobu 2 minut, míchejte stěrkou a přiveďte k varu. Džem přendejte do misky a dejte vychladit do lednice.
Fáze 6 /9
Na pánev přidejte strouhaný kokos a cukr a vařte na mírném ohni. Za stálého míchání zkaramelizujte. Odstavte a nechejte vychladnout při pokojové teplotě.
Fáze 7 /9
Do mísy mixéru nalijte smetanu a mascarpone. Stiskněte Start. Smetana by měla být mírně tuhá. Vyjměte šlehací metlu Flex.
Fáze 8 /9
Do mísy mixéru nasypte karamelizovaný kokos. Dobře zamíchejte.
Fáze 9 /9
Střed vrchní vrstvy Pavlovy potřete džemem, poté naneste šlehačku, aby se vytvořila vrstva sněhu. Zakončete kakaem, kokosovými hoblinami a vánočními ozdobami.