Čevabčiči se salátem a pečenými brambory v chlebové placce
- Celková doba 1 hod.
- 30 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 kusů
500 g Krůtí prsa
1 ks Žlutá cibule
2 strou. Česnek
1 ks Mrkev
0.5 ks Cuketa
1 ks Vejce
2 čl Plnotučná hořčice
Černý pepř
Sůl
3 lžíce Strouhanka
1 čl Sladká mletá paprika
0.5 čl Oregano
1 špet. Mleté chilli vločky
Petrželka
1 špet. Římský kmín
2 čl Olivový olej
350 g Brambory Grenaille
Sůl
Černý pepř
0.25 lžička Granulovaný česnek
0.25 lžička Granulovaná cibule
0.25 lžička Kari
0.125 lžička Oregano
0.5 lžička Sladká maďarská mletá paprika
Olivový olej
Ledový salát
Rajčata
Žlutá paprika
Červená cibule
Salátová okurka
Salátový sýr
150 g Bílý jogurt
Čerstvý kopr
0.25 lžička Sušená cibule
Sůl
Černý pepř
0.25 čl Granulovaný česnek
Tortilla
Příprava
Fáze 1 /11
Příprava brambor. Brambory omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtiny, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dobře promícháme a vložíme je do nádoby č. 2. Nádobu zasuneme do fritézy, kde počkají, než připravíme maso, které vložíme do nádoby č.1. Obojí pak připravujeme najednou.
Fáze 2 /11
Příprava masa. Krutí prsa očistíme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do mixéru se sekacím nástavcem. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou cibuli, hořčici, olivový olej, vejce, sůl, pepř, veškeré koření, najemno nasekanou petrželku, strouhanku, najemno nastrouhanou očištěnou mrkev a najemno nastrouhanou cuketu zbavenou semínek. Mixujeme do homogenní směsi. Vezmeme si dřevěné špejle na špízy a směs okolo ní vytvarujeme do tvarů čevabčiči. Vytvarované čevabčiči vložíme na talíř, dokud nepředehřejeme nádobu č.1.
Fáze 3 /11
Pečení brambor a masa. Do nádoby č.1 vložíme grilovací mřížku, maso a zvolíme program Grill a celkovou dobu cca 15 min (dle velikosti našich čevabčiči i delší, či kratší čas).
Fáze 4 /11
Pro nádobu č.2 zvolíme program „hranolky“ a celkový čas 30 min.
Fáze 5 /11
Zvolíme synchronizaci a čekáme, dokud nás přístroj nevyzve k vložení masa do nádoby č.1.
Fáze 6 /11
V polovině pečení maso obrátíme a brambory protřepeme.
Fáze 7 /11
Příprava salátu. Na salát nakrájíme všechnu zeleninu a připravíme do mističky salátový sýr.
Fáze 8 /11
Příprava dresingu. V misce smícháme jogurt, koření a nadrobno nasekaný kopr.
Fáze 9 /11
Příprava mixu koření na brambory. Všechno koření na brambory, kromě soli smícháme v misce.
Fáze 10 /11
Dokončení brambor. Opečené brambory přesuneme do mísy a zasypeme mixem koření. Množství koření volíme dle chuti.
Fáze 11 /11
Zhotovení. Na lavaš chleba, či jiné zvolené pečivo navrstvíme salát, posypeme ho sýrem, na něj vložíme naše čevabčiči stažené ze špejlí, brambory a vše přelijeme dresingem. Pravý a levý bok přehneme, lavaš zabalíme a podáváme.