Čevabčiči se salátem a pečenými brambory v chlebové placce - recept Dual EasyFry&Grill | Tefal
Pavlína Lubojatzky (@lubojatzky_couple)
Recept od Pavlína Lubojatzky (@lubojatzky_couple)

Čevabčiči se salátem a pečenými brambory v chlebové placce

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod.
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 kusů

  • 500 g Krůtí prsa

  • 1 ks Žlutá cibule

  • 2 strou. Česnek

  • 1 ks Mrkev

  • 0.5 ks Cuketa

  • 1 ks Vejce

  • 2 čl Plnotučná hořčice

  • Černý pepř

  • Sůl

  • 3 lžíce Strouhanka

  • 1 čl Sladká mletá paprika

  • 0.5 čl Oregano

  • 1 špet. Mleté chilli vločky

  • Petrželka

  • 1 špet. Římský kmín

  • 2 čl Olivový olej

  • 350 g Brambory Grenaille

  • Sůl

  • Černý pepř

  • 0.25 lžička Granulovaný česnek

  • 0.25 lžička Granulovaná cibule

  • 0.25 lžička Kari

  • 0.125 lžička Oregano

  • 0.5 lžička Sladká maďarská mletá paprika

  • Olivový olej

  • Ledový salát

  • Rajčata

  • Žlutá paprika

  • Červená cibule

  • Salátová okurka

  • Salátový sýr

  • 150 g Bílý jogurt

  • Čerstvý kopr

  • 0.25 lžička Sušená cibule

  • Sůl

  • Černý pepř

  • 0.25 čl Granulovaný česnek

  • Tortilla

Příprava

Fáze 1 /11

Příprava brambor. Brambory omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtiny, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dobře promícháme a vložíme je do nádoby č. 2. Nádobu zasuneme do fritézy, kde počkají, než připravíme maso, které vložíme do nádoby č.1. Obojí pak připravujeme najednou.

  • 350g Brambory Grenaille
  • Sůl
  • Olivový olej

Fáze 2 /11

Příprava masa. Krutí prsa očistíme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do mixéru se sekacím nástavcem. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou cibuli, hořčici, olivový olej, vejce, sůl, pepř, veškeré koření, najemno nasekanou petrželku, strouhanku, najemno nastrouhanou očištěnou mrkev a najemno nastrouhanou cuketu zbavenou semínek. Mixujeme do homogenní směsi. Vezmeme si dřevěné špejle na špízy a směs okolo ní vytvarujeme do tvarů čevabčiči. Vytvarované čevabčiči vložíme na talíř, dokud nepředehřejeme nádobu č.1.

  • 1ks Žlutá cibule
  • 2strou. Česnek
  • 1ks Mrkev
  • 0.5ks Cuketa
  • 1ks Vejce
  • 2čl Plnotučná hořčice
  • Černý pepř
  • Sůl
  • 3lžíce Strouhanka
  • 1čl Sladká mletá paprika
  • 0.5čl Oregano
  • 1špet. Mleté chilli vločky
  • Petrželka
  • 1špet. Římský kmín
  • 2čl Olivový olej

Fáze 3 /11

Pečení brambor a masa. Do nádoby č.1 vložíme grilovací mřížku, maso a zvolíme program Grill a celkovou dobu cca 15 min (dle velikosti našich čevabčiči i delší, či kratší čas).

Fáze 4 /11

Pro nádobu č.2 zvolíme program „hranolky“ a celkový čas 30 min.

Fáze 5 /11

Zvolíme synchronizaci a čekáme, dokud nás přístroj nevyzve k vložení masa do nádoby č.1.

Fáze 6 /11

V polovině pečení maso obrátíme a brambory protřepeme.

Fáze 7 /11

Příprava salátu. Na salát nakrájíme všechnu zeleninu a připravíme do mističky salátový sýr.

  • Ledový salát
  • Rajčata
  • Žlutá paprika
  • Červená cibule
  • Salátová okurka
  • Salátový sýr

Fáze 8 /11

Příprava dresingu. V misce smícháme jogurt, koření a nadrobno nasekaný kopr.

  • 150g Bílý jogurt
  • Čerstvý kopr
  • 0.25lžička Sušená cibule
  • Sůl
  • Černý pepř
  • 0.25čl Granulovaný česnek

Fáze 9 /11

Příprava mixu koření na brambory. Všechno koření na brambory, kromě soli smícháme v misce.

  • Černý pepř
  • 0.25lžička Granulovaný česnek
  • 0.25lžička Granulovaná cibule
  • 0.25lžička Kari
  • 0.125lžička Oregano
  • 0.5lžička Sladká maďarská mletá paprika

Fáze 10 /11

Dokončení brambor. Opečené brambory přesuneme do mísy a zasypeme mixem koření. Množství koření volíme dle chuti.

Fáze 11 /11

Zhotovení. Na lavaš chleba, či jiné zvolené pečivo navrstvíme salát, posypeme ho sýrem, na něj vložíme naše čevabčiči stažené ze špejlí, brambory a vše přelijeme dresingem. Pravý a levý bok přehneme, lavaš zabalíme a podáváme.

  • Tortilla