Kompot ze sušeného ovoce

Kompot ze sušeného ovoce

Dezert

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Suroviny

  • 1 šálek sušených švestek
  • 1/2 šálku sušených fíků
  • 1,5 šálku sušených meruněk
  • 1 šálek rozinek (celková hmotnost sušeného ovoce by měla být 675 g)
  • 1 šálek nasekaných datlí
  • 900 ml vroucí vody
  • 115g hnědého cukru
  • 1/2 lžičky (5 ml) skořice

Postup

Ovoce dobře omyjte. Vložte všechno ovoce kromě datlí do velké mísy a zalijte vroucí vodou. Nechejte 10 minut namočené. Vyjměte trojnožku a košík. Vložte ovoce i tekutinu, v níž je namočené, do nádoby.

Přidejte cukr a koření. Nastavte úroveň tlaku 2. Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat. Vařte po dobu 15 minut. Odstavte hrnec ze sporáku a nechejte ho zchladnout na pokojovou teplotu, aniž byste měnili nastavení hodnoty tlaku.

Jakmile ukazatel tlaku klesne, zvedněte pokličku. Podávejte horké nebo studené.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu