Chřestové velouté

Chřestové velouté

Polévka

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Suroviny

  • 700 g špiček chřestu v plechovce (zelených nebo bílých)
  • šálek kuřecího vývaru
  • 20 cl nízkotučné smetany
  • 2 vaječné žloutky
  • bílý pepř
  • vrchovatá lžíce čerstvě nasekané pažitky

Postup

Chřest nakrájený na 3 až 4 cm dlouhé kousky vložte do nádoby vybavené nožem mixéru (bez šťávy).

15 vteřin mixujte rychlostí 2, pak přidejte smetanu, šálek vývaru, šťávu z chřestu, 2 žloutky a pepř.

Mixujte dalších 10 vteřin a pak pomalu ohřívejte při nízké teplotě asi 5 minut.

Ozdobte pažitkou a podávejte.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu