Lahůdka z mořských plodů

Lahůdka z mořských plodů

Předkrm

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Suroviny

  • 250 g ocasu mořského ďasa nakrájeného na tenké proužky
  • 4 rozpůlené mušle svatého Jakuba
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 1 bobkový list
  • sůl a čerstvě namletý bílý pepř
  • 100 g vařených oloupaných velkých krevet
  • 1 lžíce tučné smetany (lze vynechat)

Postup

Do nádoby na vaření rýže vložte kousky mořského ďasa, bílé víno, petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Zakryjte potravinářskou fólií a vložte do nižšího košíku. Přikryjte pokličkou a 10 minut vařte v páře.

Přidejte krevety a mušle, zakryjte pokličkou a vařte v páře dalších 5 minut.

Vyjměte bobkový list a vmíchejte tučnou smetanu.

Návrh servírování: Podávejte v misce na polévku s křupavým chlebem, který si můžete namáčet do šťávy.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu