Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Základní příprava

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • několik hrstí kopřiv z vaší zahrady (lze nahradit špenátem nebo kopřivovým práškem)
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkev
  • 1 brambory
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olej
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Postup

Nasbírejte kopřivy (nezapomeňte si u toho obléknout rukavice). Před použitím kopřivy několikrát opláchněte. Zahřejte malé množství olivového oleje a přidejte lehce opečenou cibuli a česnek. Nakrájejte mrkev a brambory na malé kousky a přidejte ke směsi cibule a česneku. Vařte asi 15 minut na střední teplotu, přidejte trochu vývaru nebo vodu, aby mrkev byla měkčí. Otrhejte listy kopřivy od stonku, poté vaříme 10 minut na nízkou teplotu. Vše pak přidejte do mixéru a vyberte funkci "horká polévka". Do hotové polévky přidejte přepuštěné máslo ghee, nebo sójovou omáčku. Přidejte sůl a pepř a libovolně dochuťte.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • ULTRABLEND COOK BL962B38
    ULTRABLEND COOK BL962B38

    Vařte a mixujte teplá i studená jídla.

    zobrazit více