Hrášková polévka Velouté s tymiánovou pěnou

Hrášková polévka Velouté s tymiánovou pěnou

Polévky

  • 6

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 700 g zmrzlého nebo vyloupaného hrášku
  • 650 ml vody
  • 1 kostka kuřecího bujónu
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 žluté cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 ml mandlového mléka
  • 3 snítky tymiánu
  • Sůl a pepř

Postup

1. Česnek a cibuli oloupejte a nasekejte. 2. Do mixéru dejte hrášek, česnek, cibuli a kostku kuřecího bujónu. Přidejte vodu a olivový olej. Osolte a opepřete. Zvolte program „Soup“ a poté stiskněte tlačítko pro spuštění/zastavení. Když program skončí, udržujte polévku teplou. Mixér umyjte. 3. Do mixéru nalijte mandlové mléko. Přidejte tymián, sůl a pepř. Stiskněte tlačítko „Heat“ a poté nastavte teplotu na 70 °C po dobu 5 minut. Když program skončí, stiskněte tlačítko „Blend“ a nastavte rychlost na H a čas na 2 minuty. 4. Nalijte polévku do servírovacích misek. Lžičkou naberte kopeček pěny z mandlového mléka a opatrně jej položte na polévku.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • ULTRABLEND COOK BL962B38
    ULTRABLEND COOK BL962B38

    Vařte a mixujte teplá i studená jídla.

    zobrazit více