Houbová polévka s uzeným tofu

Houbová polévka s uzeným tofu

Polévky

  • 6

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g hub (např. žampióny)
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 500 ml vody
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 1 svazek petrželky

Postup

Na olivovém oleji opečte na pánvi cibuli a česnek do zlatova. Omyjte a jemně nakrájejte houby. Poté je přidejte do směsi cibule a česneku. Překryjte pokličkou a nechte 15 minut dusit. Potom přidejte petrželku a duste ještě 5 minut. Směs vložte do mixéru. Přidejte vodu. Vyberte funkci "horká polévka". Přidejte uzené tofu. Nechte si několik kousků tofu jako oblohu. Podáváme v misce. Ozdobte pomletými ořechy, olejem a několika větvičkami petrželky.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • ULTRABLEND COOK BL962B38
    ULTRABLEND COOK BL962B38

    Vařte a mixujte teplá i studená jídla.

    zobrazit více