Dušený candát v rajčatové omáčce s olivami a kapary

Dušený candát v rajčatové omáčce s olivami a kapary

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600 g candáta
  • 1 ks česneku
  • 100 g černých oliv bez pecky
  • 1 PL kapary
  • 400 g sterilovaných sekaných rajčat
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1/2 PL třtinového cukru
  • 2 PL olivového oleje
  • hrst sekané petrželové nati
  • sůl, pepř

Postup

Candáta nakrájíme na osm kousků, olivy překrájíme na polovinu, česnek oloupeme.

Multifunkční hrnec zapneme na program FRY na 10 minut, nalijeme olivový olej, rybu z obou stran opečeme, osolíme, opepříme, zavřeme víko.

Po uplynutí doby otevřeme víko, přidáme bílé víno, rajčata, olivy, kapary, třtinový cukr, zapneme na 15 minut STEW.

Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať