Dýňový bisque s kousky kaštanu a grilovaným chorizem

Dýňový bisque s kousky kaštanu a grilovaným chorizem

Polévky

  • 6

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • 35 min

    recipe.details.time.rest

Potraviny

  • 500 g dýně
  • 1 brambora
  • 1 šalotka
  • 1 celerová nať
  • 600 ml vody
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 300 g předvařených a oloupaných kaštanů
  • 50 g nakrájeného choriza
  • Oříšek másla
  • Sůl a pepř

Postup

1. Dýni rozřízněte, oloupejte a odstraňte z ní semínka. Dužinu nakrájejte na kostičky. Bramboru oloupejte a nakrájejte. Celerovou nať omyjte a nakrájejte ji na jemné plátky. Oloupejte šalotku a rozpulte ji. 2. Do mixéru dejte dýni, bramboru, celer, šalotku a bujónovou kostku. Přidejte špetku soli a trochu pepře a nalijte vodu. Zvolte program „Soup“ a poté stiskněte tlačítko pro spuštění/zastavení. 3. Rozpusťte máslo na pánvičce. Přidejte kaštany a za pravidelného míchání je nechejte zhruba 10 minut smažit dohněda. Když jsou zlatavé, vyndejte je a položte na prkýnko. Nakrájejte je nahrubo nožem. 4. Nakrájené chorizo položte na plech vyložený pečicím papírem a několik minut pod dohledem grilujte. 5. Když program skončí, nalijte polévku do servírovacích misek. Ozdobte kousky kaštanů a několika plátky grilovaného choriza. Okamžitě podávejte.