Broskve s likérem Crème de Cassis

Broskve s likérem Crème de Cassis

Dezert

  • 6

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Suroviny

  • 6 větších tvrdších broskví
  • šťáva z poloviny citronu
  • 150 ml dobrého červeného vína
  • 80g cukru
  • 250 ml Crème de Cassis (likéru z černého rybízu).

Postup

Broskve oloupejte a potřete citronovou šťávou. Broskve vložte na mřížku nádoby s odnímatelnou rukojetí a 15 minut vařte v páře.

Přemístěte na servírovací mísu. Než broskve vychladnou, v hrnci 3 minuty vařte víno s cukrem. Přilijte Crème de Cassis. Směsí přelijte broskve.

Nechejte vychladnout, pak uložte do ledničky. Podávejte vychlazené.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu