TEFAL FRITÉZA ULTRA FRY DIGITAL EY111

FRITÉZA ULTRA FRY DIGITAL EY111 PŘIPRAVUJTE ROZMANITÉ RECEPTY SNADNO A RYCHLE NA MINIMU TUKU NEBO ZCELA BEZ TUKU

S fritézou Ultra Fry jsou zdravá jídla rychlá a snadná! Připravujte různé lahodné pokrmy na minimu tuku nebo zcela bez tuku díky 8 přednastaveným programům bez nutnosti předehřevu. Tato horkovzdušná fritéza je ideální pro aktivní životní styl. Má objem pro celou rodinu, praktické funkce a snadno se používá. Jediný přístroj pro neomezené množství pokrmů!

Referenční číslo: EY111B15

Fritéza bez oleje Ultra Fry: Rychlá a snadná tepelná úprava bez oleje

Připravujte lahodná a zdravá jídla, která si každý zamiluje, na minimu tuku nebo zcela bez tuku! Ultra Fry je rychlá a snadno použitelná horkovzdušná fritéza značky Tefal, která nepotřebuje předehřívat. Tato horkovzdušná fritéza je ideální pro aktivní životní styl. S pomocí 8 přednastavených programů s ní připravíte rozmanité křupavé a dozlatova opečené pokrmy včetně hranolek, koláčů, pizzy, toastů, kuřete, masa, krevet a ryb. Má ideální objem a praktické funkce, jako např. nastavitelnou teplotu a 60minutový časovač, které z ní činí praktické řešení pro přesnou tepelnou úpravu. To vše doplňuje snadno použitelný a intuitivní design. Díky fritéze Ultra Fry vám pro neomezené množství pokrmů postačí jediný přístroj!
Základní prvky
  • Rychlé vaření

    Rychle připraví lahodná zdravá jídla bez nutnosti předehřevu.

  • Flexibilita

    8 přednastavených programů je příslibem rozmanitosti rychlých a lahodných pokrmů připravených na stisknutí tlačítka: hranolky, koláče, pizza, toasty, kuře, maso, krevety a ryby.

  • Zdravé pokrmy

    Připravujte zdravá a chutná jídla s použitím nulového nebo minimálního množství tuku. Fritéza Ultra Fry využívá o 99 % méně přidaného tuku než klasická fritéza!

  • Technologie horkovzdušné tepelné úpravy

    Dokonalá technologie horkovzdušné tepelné úpravy pro křupavé a dozlatova opečené produkty.

  • Ideální objem

    Objem 4,2 l je ideální pro přípravu velkých porcí pro celou rodinu (4 osoby)

  • Nastavitelná teplota 

    Nastavitelná teplota až do 200 °C je zárukou přesné regulace teploty pro dokonalé výsledky.

  • default

    Časovač

    Užijte si lepší pohodlí díky časovači až na 60 minut.

  • default

    Prostorově úsporná

    Ušetřete místo v kuchyni s jediným přístrojem pro neomezené množství pokrmů!

  • default

    Snadné použití

    Intuitivní digitální rozhraní pro jednoduché použití.

Příslušenství
Pokyny & manuál
Časté otázky
S ActiFry a dávkovací lžící s olejem dle vašeho výběru získáte lehké a křupavé hranolky. Podle své chuti můžete přidat ještě 1 lžíci oleje pro ještě větší jemnost!
Nakrájené brambory před vařením dvakrát opláchněte v míse vody, abyste odstranili přebytečný škrob. Potom je důležité důkladně je osušit kuchyňskou utěrkou a následně přikrýt papírovým ubrouskem. Pokud připravujete hranolky ze zmrazeného polotovaru, nemusíte přidávat olej. Tyto hranolky již olej obsahují a další olej by je mohl rozmočit. Pokud používáte funkci 2 v 1 (mísa + tác), jakmile bude jídlo na tácu připraveno, dosmažte hranolky ještě 2 až 5 minut po odstranění tácu, aby byly křupavější.
Žádný. Zmrazené hranolky již obsahují olej.
Pokud připravujete hranolky ze zmrazeného polotovaru, nemusíte již přidávat olej. Tyto hranolky již olej obsahují.
Možných důvodů je mnoho:
• Možná jste nepoužil(a) správný druh brambor.
• Brambory byly nedostatečně umyty a usušeny před vařením a obsahují stále příliš mnoho škrobu.
• Hranolky jsou příliš tlusté. Nakrájením hranolky ztenčete.
• Nepoužil(a) jste dostatečné množství oleje. Zvyšte množství oleje.
• Může být ucpaný filtr. Filtr vyčistěte.
Velikost hranolku má vliv na to, jak je křupavý nebo měkký.
Čím jsou hranolky tenčí, tím křupavější budou, a naopak, čím jsou hranolky tlustší, tím jsou uvnitř měkké.
Dle vašich chuťových preferencí můžete měnit dobu vaření a způsob řezání vašich hranolků: tenké: 8 x 8 mm / standardní: 10 x 10 mm / tlusté: 13 x 13 mm.
K dosažení co nejlepších výsledků umývejte celé a poté nakrájené brambory v dostatečném množství vody, dokud není voda čistá.
Tak odstraníte co nejvíce škrobu, čímž zabráníte tomu, aby se hranolky k sobě lepily.
Důkladně je osušte použitím suché, savé kuchyňské utěrky.
Před vařením musí být hranolky úplně suché.
Můžete obměňovat svá potěšení a používat různé oleje!
Běžné oleje: olivový, řepkový*, z hroznových jader, kukuřičný, arašídový, slunečnicový, sójový*
Aromatizované oleje: aromatické byliny, chilli, česnek, citron...
Zvláštní oleje: z lískových ořechů*, sezamový*, ze světlice barvířské*, mandlový*, avokádový*, arganový*...
Nedoporučujeme používat olej z vlašských ořechů, který má po tepelné úpravě za následek žluklou chuť.
(*olej na vaření v závislosti na výrobci).
Nepřekračujte maximální množství a doby přípravy uvedené v tabulce receptů, jinak nedosáhnete očekávaného výsledku a můžete zařízení poškodit.
Nedoporučujeme používat jiné čisticí prostředky než mycí prostředky.
Vyčistěte zařízení vlhkou, neabrazivní houbou a mycím prostředkem. Nepoužívejte žádné agresivní čisticí prostředky, čisticí houby ani drsné podložky. Nepoužívejte žádné speciální čisticí prostředky na kovy. Nikdy neponořujte spotřebič pod vodu ani jej neoplachujte.
Pokud si myslíte, že došlo k závadě motoru, odneste spotřebič do autorizovaného servisního střediska ke kontrole.
Během vaření jste pravděpodobně nasolili jídlo. Před koncem vaření nesolte jídlo, aby nedošlo k poškrábání nádoby fritézy ActiFry.
U modelů, které používají zásobník, pro zachování jejich kvality po delší dobu nepoužívejte žádné kovové nádobí.
Pokuste se zařízení zapnout dle postupu uvedeného v příručce k zařízení a zkontrolujte, zda je zásuvka funkční (např. k ní připojte jiné zařízení). Pokud je zásuvka funkční, ale zařízení přesto nefunguje, nepokoušejte se ho rozmontovat ani opravit a zaneste ho do autorizovaného servisu.
Zařízení dále nepoužívejte. Abyste předešli jakémukoli nebezpečí, nechte kabel vyměnit v autorizovaném servisu.
V závěru vaření dosahuje teplota ve fritéze ActiFry asi 180 °C (160 °C uvnitř jídla).
Ano, jedná se o ryze víceúčelový spotřebič, který může být používán k přípravě široké škály jídel.
Váš spotřebič lze využít pro nesčetně množství receptů od předkrmů po dezerty.
Můžete připravit křupavé hranolky, křehké kuře nebo dokonce ovocný koláč...
Brambory skladujte v dobrém sklepě nebo v chladné skříni (při teplotě mezi 6 a 8 °C), mimo dosah světla.
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Přejděte prosím do sekce span „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.