TEFAL TRATTORIA G6050414 24 cm

TRATTORIA G6050414 24 cm Pro přípravu těch nejkřehčích a nejlahodnějších pokrmů

Pánev Tefal TRATTORIA byla navržena tak, aby vyhověla všem běžným požadavkům při vaření, a nabízí robustní a spolehlivou konstrukci pro dlouhodobý výkon a silné hliníkové dno pro maximální uchování tepla. Objevte dokonalé restování a dopřejte si křehké a lahodné pokrmy díky nepřilnavému povrchu Titanium Extra, který se snadno myje.

Pánev TRATTORIA: vždy dokonalý výsledek vaření

Pánev Tefal TRATTORIA umožňuje překonávat i ty nejnáročnější kuchařské výzvy a představuje ideální řešení pro každodenní přípravu dokonalých pokrmů. Vysoce kvalitní litý hliník umožňuje uvolnit maximum chuti díky vynikajícímu uchování tepla a robustní, odolný design nabízí dlouhodobý výkon, na který se můžete každý den spolehnout. Velkorysý a univerzální tvar se dokonale hodí pro každodenní použití i při vaření pro návštěvy – je zárukou maximální spolehlivosti, dokonalého restování a křehkých, lahodných pokrmů. S nepřilnavým povrchem Titanium Extra už mytí nemůže být snazší. Pánev na smažení můžete dokonce používat i v troubě při teplotách do 175 °C. Třešničkou na dortu je chytrá technologie Thermo-Spot®, díky níž máte při vaření jistotu a vždy dosáhnete dokonalého výsledku a maximální křehkosti pokrmů.
Základní prvky
  • Vynikající uchování tepla

    Díky konstrukci z litého hliníku a silnému dnu nabízí kuchyňské nádobí Trattoria vynikající uchování tepla pro přípravu křehkých a chutných pokrmů.

  • Nepřilnavý povrch TITANIUM EXTRA: dlouhá životnost a mimořádně snadné mytí

    Nabízí vysokou nepřilnavost díky mimořádně silné povrchové vrstvě posílené titanovými částicemi.

     

  • THERMO-SPOT®

    Indikátor Thermo-Spot® (pouze u pánví) získá jednolitou červenpou barvu při dosažení ideální teploty pro dokonalé vaření. Zaručuje dokonalou strukturu, dokonalou barvu i dokonalé aroma a umožňuje každodenní přípravu vynikajících jídel plných chuti.  

  •  Kompatibilita s tepelnými zdroji: Všechny tepelné zdroje + indukce  

    Kompatibilní se všemi druhy plotýnek (plynovými, elektrickými, keramickými) včetně indukce

     

  • Tefal: Světová jednička v kuchyňském nádobí*

    Pouze Tefal zaručí dokonalé výsledky vaření. Další důvod, proč zvolit Tefal.
    * Údaje nezávislého panelu, 2016, prodej podle značek, definice kategorie kuchyňského nádobí

  • Náš závazek: Zdravé vaření, ekologické myšlení.

    Naším cílem je vytvářet odolné výrobky, které budete používat po velmi dlouhou dobu, a zároveň chránit životní prostředí naší planety díky recyklovatelnému designu a bezpečným nepřilnavým povrchům (bez PFOA, olova a kadmia).

Recepty
Vlastnosti
Produktová skupina PÁNEV  
Průměr 24 CM  
Materiál Litý hliník  
Tepelný zdroj INDUKCE – PLYN – ELEKTRICKÁ DESKA – SKLOKERAMIKA – HALOGEN  
Vhodné pro použití v troubě ANO, DO 175 ⁰C se skleněnou poklicí, DO 250⁰C kastról s hliníkovou poklicí nebo bez poklice a pánve do 175 ⁰C  
Vhodné do myčky NE  
Vnitřní vrstva/povrchová úprava NEPŘILNAVÝ  
Thermo-Spot® (ukazatel teploty) ANO  
Vnější vrstva/povrchová úprava NEPŘILNAVÝ POVRCH  
Vylévací okraj NE  
Barva rukojeti CERNÁ  

Pokyny & manuál
Časté otázky
Nádobí s nepřilnavým povrchem je speciálně vyvinuto tak, aby se jídlo nepřichytávalo. O pánve a hrnce se však musíte náležitě starat. Dodržujte následující rady: Před prvním použitím pánev nebo hrnec vymažte trochou oleje a poté umyjte a osušte. Jestliže běžně umýváte pánev či hrnec v myčce, tento proces čas od času opakujte. Vyvarujte se přehřívání a poškrábání pánve, zejména nepoužívejte kovové příslušenství (stěrky, naběračky) a nečistěte nádobí drátěnkou.
Pro použití v troubě jsou určeny pouze pánve a hrnce řady Ingenio, které mají odnímatelnou rukojeť (před použitím v troubě se vždy ujistěte, že jste rukojeť odejmuli). Nádobí není určeno pro použití v mikrovlnné nebo konvekční troubě.
1. Pánev umyjte v horké vodě pomocí tekutého čisticího přípravku, abyste odstranili veškerý prach. Před prvním použitím pánev vysušte a nepřilnavý povrch vytřete malým množstvím jedlého oleje. Veškerý přebytečný olej odstraňte. 2. Nádobí po každém použití umyjte a osušte.
U pánví: mezi 140° C a 195° C
U pánví na palačinky: mezi 165° C a 240° C
Toto je optimální teplota na smažení a prudké opečení jídla. Tento indikátor vám pomáhá vařit zdravě a při ideálních teplotách.
Prostudujte si pokyny k použití uvedené na obalu nebo v příručce přiložené k vašemu produktu. U některých řad můžete používat určité kovové pomůcky s výjimkou nožů a šlehačů. Chcete-li však prodloužit životnost pánví a hrnců na maximum, důrazně doporučujeme, abyste kovové pomůcky nepoužívali. Dejte přednost plastovým nebo dřevěným pomůckám.
Nepřilnavé vlastnosti keramické vrstvy jsou ve srovnání s klasickým (PTFE) povrchem výrazně omezenější, a to jak s ohledem na používání, tak životnost. Doporučujeme při vaření používat více oleje, jakož i důkladnější mytí nádobí s použitím většího množství tekutého čisticího přípravku. Pokud dojde k připečení nebo připálení jídla, doporučujeme odmočit nádobí v mýdlové vodě, případně s trochou octa.
Po určité době používání se na keramické vrstvě objeví skvrny, které není možné odstranit. Toto nenarušuje výkonnost kuchyňského nádobí a nepředstavuje žádné zdravotní riziko.
Postačí ruční mytí v mýdlové vodě.
Pánev čistěte po každém použití, odstraníte tak mastný povlak, který mohl zůstat na povrchu pánve. Pokud pánev pouze otřete papírovou utěrkou nebo opláchnete vodou, povlak se při dalším použití bude připalovat: mohou tak vzniknout skvrny.
Pánve s nepřilnavým povrchem nelze čistit abrazivními prášky nebo drátěnkami. Nejvhodnější pro umytí vnitřní i vnější části pánve je nylonová houbička.
Pánev se může zdeformovat v důsledku tepelného šoku (prudké ochlazení prázdné přehřáté nebo rozehřáté pánve studenou vodou nebo její odložení na chladný povrch apod.).
Pánve ani hrnce nesmíte NIKDY používat v mikrovlnné troubě.
V závislosti na řadě (podívejte se na obal) můžete používat většinu kovových pomůcek, s výjimkou nožů, vidliček a šlehacích metel. Při používání jakýchkoli kovových pomůcek si však počínejte velmi opatrně. Nepoužívejte kovové pomůcky s ostrými hranami a nikdy neřežte přímo v pánvi. Nepřilnavý povrch nikdy neodírejte ani do něj nepíchejte.
Ne. Vařením při vysokých teplotách se zkrátí doba přípravy jídla jen nepatrně a rozhodně neprospěje jeho kvalitě. Proto doporučujeme připravovat pokrmy při středně vysokých teplotách. Vaření při vysokých teplotách může také poškodit nepřilnavý povrch nádobí.
Pokud při smažení nebo grilování přidáte malé množství oleje, prodloužíte životnost povrchové úpravy. Při vaření či dušení není třeba přidávat olej.
Pánev s nepřilnavým povrchem:
Postačí ruční mytí v mýdlové vodě.
Pánev je třeba čistit po každém použití, abyste odstranili vrstvu mastnoty, která by mohla zůstat na povrchu. Pokud pánev pouze vytřete papírovým ubrouskem nebo opláchnete vodou, vrstva se zcela neodstraní a může se při dalším použitím pánve připéct, čímž na pánvi vzniknou skvrny.
Pánve s nepřilnavým povrchem nesmíte čistit abrazivními práškovými přípravky ani drátěnkami. K čištění vnitřku i vnějších částí pánve je ideální nylonová houbička.

Keramická pánev:
Doporučujeme mýt keramickou pánev ručně vodou a jemným mycím prostředkem. Tímto způsobem je to nejúčinnější.
Pokud pánev není po běžném mytí nádobí dostatečně čistá, můžete do ní dát trochu octu a vody a zahřát ji. Směs vody a octu vyvaří pánev dočista. Poté pánev opláchněte, osušte a lehce potřete například slunečnicovým olejem. A vaše pánev bude jako nová.
Pokud je na dně těžko odstranitelný nános, můžete pánev nejprve nechat odmočit v horké vodě s dobrým odmašťovacím prostředkem na mytí nádobí. Následně, je-li to nebytné, můžete pánev umýt plastovou houbičkou a některým tekutým abrazivním mycím prostředkem.

Tvrdá eloxovaná pánev:
Pro prodloužení životnosti pánve doporučujeme mýt ji ručně pomocí neabrazivní houbičky.
Vnější vrstva chrání nádobí před nežádoucími účinky mytí. Proto je nesmírně důležité tuto vrstvu nepoškodit. Doporučujeme vám nepoužívat abrazivní houbičky (Scotch Brite).
V případě mytí v myčce na nádobí je vhodnější použít jemné mycí prostředky, například tekuté nebo gelové.
Také nedoporučujeme používat myčku na nádobí příliš často.
Ruční mytí bez použití abrazivní houbičky prodlouží životnost nádobí.
Některé části je možné mýt v myčce, jiné nikoliv. (Viz níže.) Při mytí částí vhodných do myčky používejte neutrální mycí prostředek. Některé myčky nemusí být pro mytí hrnců / pánví uzpůsobené, ověřte si proto tento fakt v uživatelské příručce k vaší myčce.
Vhodnost pro mytí v myčce na nádobí:
Část hrnce / pánve na smažení: ANO
Speciální rukojeť: ANO
Poklice na vaření: (vyjma úchytek magnetického typu): ANO
Odnímatelné úchytky magnetických typů: NE (může docházet k rezivění)
Skladovací těsně uzavíratelná poklice: NE (může dojít k deformaci)
Doporučujeme pánev mýt ručně s použitím neabrazivní houbičky, prodloužíte tím životnost pánve. Mytí v myčce na nádobí: vhodnější je použití jemných mycích prostředků, tedy tekutých nebo gelů.
Rukojeti, ucha a knoflíky se mohou časem v důsledku neustálého zahřívání a chladnutí povolit. Pokud k tomu dojde, opatrně je dotáhněte vhodným šroubovákem. Dejte však pozor, abyste nestrhli závit.
•1) Na povrchu pánve se mohly usadit zbytky jídla. To může být příčinou, proč se jídlo v pánvi připaluje. Napusťte pánev vodou, přidejte trochu tekutého čisticího přípravku a roztok nechejte přes noc účinkovat. Poté smíchejte jedlou sodu a vodu tak, aby vytvořily pastu, kterou jemně rozetřete po pánvi neabrazivní houbičkou (nepřilnavou čistící houbičkou). Nepřilnavý povrch nakonec pomocí papírového ubrousku vytřete trochou jedlého oleje.
• Pánev se mohla přehřát, což mělo za následek poškození a vyblednutí barvy nepřilnavé vrstvy. Pokud necháte pánev často přehřívat, povede to k oslabení nepřilnavé vrstvy. Červený Termo-Spot u pánví na smažení funguje jako indikátor teploty, který vám oznámí když pánev dosáhne ideální teploty na vaření. Jakmile bod celý zčervená, ztlumte plamen a udržujte teplotu. Nezahřívejte dále pánev na vysokém plameni, pánev a nepřilnavá vrstva se tak mohou začít přehřívat.
• Pokud pánev čistíte v myčce, po každém použití znovu potřete nepřilnavý vnitřek pánve stolním olejem, aby nepřilnavá vrstva nevyschla a zachovala si nejlepší nepřilnavé vlastnosti.
• Pánev byla použita na příliš silném nebo nevhodném zdroji tepla, což způsobilo, že se zvlnila.
• Nikdy také nelijte studenou vodu do rozpálené pánve ani nenamáčejte horké nádobí do studené vody. Náhlé změny teploty mohou způsobit zkroucení kovu, což může vést ke zvlnění dna.
Při pokládání pánví na plynové plotýnky dávejte pozor, protože počet podpůrných nožek se může lišit a obzvláště u malých pánví bude třeba použít trojnožku, kterou většina výrobců plynových sporáků dodává spolu s plotýnkami. Trojnožku lze případně zakoupit také samostatně.
Nadměrná síla působící na vnější povrch hliníkových hrnců, vyvolaná například jejich pádem nebo nárazem, může způsobit jejich deformaci. (Hrnec / pánev na smažení se nezdeformuje vlivem působení tepla při vaření.)
NE. Nádobí ani pomůcky TEFAL/T-fal s nepřilnavým povrchem neobsahují PFOA. Tuto skutečnost pravidelně ověřují nezávislé laboratoře, které zjišťují nepřítomnost PFOA v dokončených výrobcích. Od roku 2003 nezávislé laboratoře v mnoha zemích (INERIS ve Francii, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS ve Spojeném království, FABES Labs v Německu, MB Labs v Kanadě a SGS v Číně) pravidelně provádějí testování. Tyto testy systematicky potvrdily, že výrobky Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem neobsahují PFOA.
Ne. Nepřilnavý povrch musí být aplikován v rámci prvotního výrobního procesu.
Při běžném používání dochází k opotřebení nepřilnavého povrchu jen velmi zřídka. Správným používáním a péčí zajistíte jeho lepší výkonnost po delší dobu. K opotřebení nepřilnavého povrchu dochází zpravidla v důsledku přehřátí, poškrábání a/nebo použití abrazivních čisticích prostředků.
Tefal/T-fal v rámci svého závazku jakosti připravila ekologické informace o vlivu na zdraví a životní prostředí týkající se produktů Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem. Tento závazek zaručuje nepřítomnost PFOA, olova a kadmia v povrchových vrstvách Tefal/T-fal a tím tedy i nezávadnost našich výrobků s nepřilnavým povrchem pro životní prostředí a pro spotřebitele. Tyto ekologické informace vycházejí z analýz pravidelně prováděných nezávislými laboratořemi v mnoha zemích (INERIS ve Francii, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS ve Spojeném království, FABES Labs v Německu, MB Labs v Kanadě, SGS v Číně). Náš závazek najdete na webových stránkách společnosti Tefal/T-fal a na obalech nádobí Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem.
V současné době panuje kolem nepřilnavých povrchů značný rozruch, který částečně souvisí s materiálem PFOA. Nepřilnavý povrch Tefal/T-fal je však vyroben z PTFE, což je zkratka pro materiál polytetrafluoretylen, jehož zdravotní nezávadnost je prokázána evropskými i americkými agenturami pro veřejné zdraví. PFOA a PTFE jsou dva zcela odlišné materiály. Stručně řečeno, nádobí Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem je vyrobeno z PTFE a neobsahuje PFOA. Společnost TEFAL i Groupe SEB zpřístupní výsledky všech pravidelných kontrol dokládajících absenci PFOA. Společnost Tefal/T-fal navíc již přes 20 let dodržuje závazek nepoužívat olovo a kadmium v kompletním sortimentu nádobí, aby zaručila nezávadnost všech svých výrobků.
PFOA je standardní anglická zkratka pro kyselinu perfluoroktanovou. Společnost Tefal/T-fal zaručuje, že dokončené výrobky nebudou obsahovat PFOA, olovo ani kadmium, a potvrzuje, že výrobky Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem nejsou škodlivé pro zdraví spotřebitelů ani životní prostředí.
Nepřilnavý ani smaltový povrch našeho nádobí Tefal/T-fal neobsahuje ani kadmium, ani olovo. Veškeré naše nádobí již přes 20 let navrhujeme a vyrábíme tak, aby neobsahovalo ani olovo, ani kadmium. Tyto ekologické informace najdete na obalech všech našich výrobků Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem.
Nepřilnavý povrch Tefal/T-fal je technická vrstva vyrobená z polymeru s označením PTFE (polytetrafluoretylen). Právě PTFE propůjčuje nádobí nepřilnavé vlastnosti. Evropské a americké agentury (ANSES, EFSA, FDA) pro veřejné zdraví prokázaly, že PTFE je inertní látka, která nezpůsobuje chemické reakce při styku s jídlem, vodou a čisticími prostředky pro domácnost. V případě požití nepředstavuje žádné nebezpečí. Tyto agentury pro veřejné zdraví rovněž potvrdily nezávadnost nádobí s nepřilnavým povrchem z PTFE. PTFE je ze zdravotního hlediska natolik nezávadný, že je mnohdy využíván ve zdravotnictví k povrchové úpravě kardiostimulátorů a miniaturních trubiček nahrazujících tepny. Tento materiál nachází uplatnění také při chirurgických zákrocích, kdy pomáhá pacientům s vážnými onemocněními ledvin. Rovněž některé kloubní náhrady jsou opatřeny povrchovou vrstvou z PTFE.
Existujte jednoduchý způsob, jak zjistíte, zda jsou vaše hrnce či pánve vhodné na indukční sporák. Postačí vám magnet. Když se magnet přichytí na dno, nádobí bude na indukční plotně fungovat.
Je obtížné určit počet roků, jelikož životnost se liší v závislosti na podmínkách a četnosti používání. Životnost prodloužíte tím, že nebudete produkt vystavovat zbytečně vysokým teplotám a nebudete jej zahřívat, aniž by v něm byla voda. Střední až nízký plamen je dostačující. Neuchovávejte uvařené jídlo po dlouhou dobu (jeden den nebo déle).
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.