10dílná sada Ingenio Daily ChefChytré nádobí Ingenio, zjednodušte své vaření!
Hledáte způsob, jak zjednodušit vaše vaření? Chytré nádobí Ingenio je vše, co potřebujete. Odnímatelná rukojeť pro hrnce a pánve k snadnému přesunu z varné desky do trouby a chladničky*? Máme. Stohovatelný design pro úsporu místa v kuchyni? Máte to mít. Stohovatelné nádobí Ingenio: Zjednodušte své vaření!
S řadou Ingenio Daily Chef si užijete bezstarostné vaření a čištění díky vynikající odolnosti. Její mimořádně trvanlivý nepřilnavý povrch na vnitřní i vnější straně promění vaření na radost, kterou mělo vždy být.
Sada Ingenio Daily Chef: Odolnost pro každodenní vaření
Nádobí Ingenio bylo vyrobeno k zjednodušení vaření. Zapněte vařiče, rozehřejte troubu a uložte zbytky přímo do chladničky* díky praktické odnímatelné rukojeti, která je víc než pouhou vychytávkou: zvláště bezpečný 3bodový bezpečnostní systém, který unese až 10 kg** a ochrana naší 10letou zárukou***. Ingenio šetří čas a energii v kuchyni každý den. Sada Daily Chef je navržená pro snadnější vaření každý den. Tento zvláště odolný nepřilnavý povrch zajistí, že bude vaření i úklid hračkou, aby váš čas v kuchyni byl příjemně strávený. Objevte ideální sadu pro všechny vaše potřeby při vaření, takže budete mít na dosah nízkotučné vaření bez přidaného tuku. K dalším funkcím patří některé z nejnovějších inovací značky Tefal, jako je dno Thermo-Fusion™ zajišťující rychlé a rovnoměrné vaření, a technologie Thermo-Signal™, která indikuje ideální teplotu pro dokonalé smažení. S Daily Chef je vaření každodenní radostí!
** Podle interních testů.
*** Tato záruka společnosti Tefal nemá vliv na zákonná práva zákazníka, která nelze vyloučit ani omezit, ani na práva vůči prodejci, od kterého zákazník tento výrobek zakoupil.
**** Přísnější kontroly, než jaké vyžadují současné předpisy pro kontakt s potravinami. Bez PFOA v souladu s platnými předpisy. Neobsahuje olovo ani kadmium (bez Pb, bez Cd), což znamená, že povrch neobsahuje záměrně přidané Pb a Cd a tyto látky nebyly zjištěny testy provedenými externími laboratořemi.
*Neuchovávejte kyselé pokrmy.
Základní prvky
Nádobí na vaření, které zvládne cokoli
Hladký průběh vaření každý den! Vše, co potřebujete k usnadnění každodenního vaření doma: odnímatelná rukojeť, pánev vhodná do trouby i chladničky* a úsporný stohovatelný design.
Odolná odnímatelná rukojeť
Odnímatelná rukojeť pro náročné použití bez obav: 3bodový bezpečnostní systém, který unese hmotnost až 10 kg a je chráněn 10letou zárukou kvality pro dlouhodobý výkon.
Bezpečný nepřilnavý povrch
V rámci našeho závazku k nekompromisním standardům bezpečnosti neobsahují naše nepřilnavé povrchy ve styku s potravinami PFOA, olovo ani kadmium. Testy provedly externí nezávislé laboratoře s přísnějšími kontrolami, než jaké vyžadují současné předpisy pro kontakt s potravinami.
Nepřilnavý povrch s titanem
Tento odolný povrch zvládne dlouhodobé každodenní vaření a poskytuje nepřilnavý výkon, který vydrží až dvakrát déle než standardní povrch Tefal.
Technologie Thermo-Signal™
Jakmile pánev dosáhne ideální teploty, bod Thermo-Spot® se zbarví do červena. Tato funkce je zárukou dokonalé struktury, barvy i aromatu a umožňuje každodenní přípravu vynikajících pokrmů plných chuti.
Snadné čištění
Objevte kuchyňské nádobí navržené tak, aby splňovalo vaše každodenní potřeby při vaření, s vysoce účinným nepřilnavým povrchem z obou stran , pro snadné čištění a praktické vaření.
Plně indukční
Perfektní rozptyl tepla a každý den rovnoměrně uvařené pokrmy díky silnému dnu navrženému pro odolnost proti nárazům a prevenci deformaci v průběhu času.
Pokročilá indukce
Dno Tefal Thermo-Fusion™ zajišťuje rychlé a optimální vedení tepla po povrchu pánve pro lahodné pokrmy, které vždy dokonale připravíte.
Vyrobeno ve Francii
Výrobek je kompletně navržen a vyroben ve Francii s maximálním využitím řemeslné dovednosti a odbornými znalostmi.
Doba k vychladnutí
Ekologicky šetrné: Nechte své nádobí na vaření vychladnout při pokojové teplotě, než je uložíte do chladničky, abyste snížili množství energie potřebné k uchování nízké teploty v chladničce.
Tefal, světová jednička v kuchyňském nádobí*
Tefal usilovně pracuje na tom, aby zaručil dokonalé výsledky vaření pokaždé, když vkročíte do kuchyně – zkrátka jeden další důvod, proč si vybrat Tefal!
*Zdroj: Euromonitor International Limited, vydání Home and Garden 2019, maloobchodní hodnota značky MOC, údaje z roku 2018.
Pro použití v troubě jsou určeny pouze pánve a hrnce řady Ingenio, které mají odnímatelnou rukojeť (před použitím v troubě se vždy ujistěte, že jste rukojeť odejmuli). Nádobí není určeno pro použití v mikrovlnné nebo konvekční troubě.
U pánví: mezi 140° C a 195° C U pánví na palačinky: mezi 165° C a 240° C Toto je optimální teplota na smažení a prudké opečení jídla. Tento indikátor vám pomáhá vařit zdravě a při ideálních teplotách.
• Používejte plastové nebo dřevěné náčiní. U některých produktových řad můžete používat i určité kovové nástroje s výjimkou nožů a šlehačů (podle doporučení pro používání uvedených na obalu nebo v návodu dodaném s výrobkem). • Nekrájejte přímo v pánvích. • Snažte se nepřilnavý povrch nepoškrábat. Nepatrné stopy používání či oděrky na povrchu jsou běžné a nemají vliv na funkčnost nádobí. • Po přípravě pokrmu nenechte tekutinu v pánvi úplně vyvařit a nenechávejte prázdnou pánev na ohni, resp. zapnuté plotně. • Vždy zvolte vhodnou velikost elektrické plotny, případně seřiďte plamen plynového hořáku tak, aby přímo zahříval jen dno pánve, ale ne její boky. • Během vaření nikdy nenechávejte pánve bez dozoru. • Před čištěním nechte pánve vychladnout. • Pánev umyjte v horké vodě s tekutým saponátem, aby se z ní neodstranily veškeré nečistoty. Před prvním použitím ji osušte a vetřete do nepřilnavého povrchu trochu jedlého oleje. Přebytečný olej odstraňte. • Po každém použití nádobí umyjte a osušte.
Pánev se může zdeformovat v důsledku tepelného šoku (prudké ochlazení prázdné přehřáté nebo rozehřáté pánve studenou vodou nebo její odložení na chladný povrch apod.).
Prostudujte si pokyny k použití uvedené na obalu nebo v příručce přiložené k vašemu produktu.
V závislosti na řadě můžete používat většinu kovových pomůcek, s výjimkou nožů, vidliček a šlehacích metel. Při používání jakýchkoli kovových pomůcek si však počínejte velmi opatrně. Nepoužívejte kovové pomůcky s ostrými hranami a nikdy neřežte přímo v pánvi. Nepřilnavý povrch nikdy neodírejte ani do něj nepíchejte.
Chcete-li však prodloužit životnost pánví a hrnců na maximum, důrazně doporučujeme, abyste kovové pomůcky nepoužívali. Dejte přednost plastovým nebo dřevěným pomůckám.
Ne. Vařením při vysokých teplotách se zkrátí doba přípravy jídla jen nepatrně a rozhodně neprospěje jeho kvalitě. Proto doporučujeme připravovat pokrmy při středně vysokých teplotách. Vaření při vysokých teplotách může také poškodit nepřilnavý povrch nádobí.
Pánev s nepřilnavým povrchem: Nádobí s nepřilnavým povrchem je speciálně vyvinuto tak, aby se jídlo nepřichytávalo. O pánve a hrnce se však musíte náležitě starat. Dodržujte následující rady: Před prvním použitím pánev nebo hrnec vymažte trochou oleje a poté umyjte a osušte. Jestliže běžně umýváte pánev či hrnec v myčce, tento proces čas od času opakujte. Vyvarujte se přehřívání a poškrábání pánve, zejména nepoužívejte kovové příslušenství (stěrky, naběračky) a nečistěte nádobí drátěnkou.
Keramická pánev: Nepřilnavé vlastnosti keramické vrstvy jsou ve srovnání s klasickým (PTFE) povrchem výrazně omezenější, a to jak s ohledem na používání, tak životnost. Doporučujeme při vaření používat více oleje, jakož i důkladnější mytí nádobí s použitím většího množství tekutého čisticího přípravku. Pokud dojde k připečení nebo připálení jídla, doporučujeme odmočit nádobí v mýdlové vodě, případně s trochou octa. Po určité době používání se na keramické vrstvě objeví skvrny, které není možné odstranit. Toto nenarušuje výkonnost kuchyňského nádobí a nepředstavuje žádné zdravotní riziko.
Nerezové nádobí: Pokud se chcete při přípravě jídel v nerezovém nádobí vyhnout připékání, je potřeba pánev předehřát a nepoužívat prudký plamen. Zahřívejte prázdnou pánev na mírném až středním ohni po dobu jedné až dvou minut. Zda je pánev připravena, otestujete tak, že na ni ukápnete trochu vody. Kapky musí po dně poskakovat. Po správném předehřátí přidejte do pánve 2 až 3 čajové lžičky oleje (nebo tolik, kolik ho stačí na pokrytí celého dna). Jídlo je nejlepší nejdřív osušit a nechat dosáhnout pokojové teploty a pak teprve vložit do pánve. Když vkládáte jídlo, musí se při jeho doteku s pánví ozývat rovnoměrné syčení. Poznáte tak, že se při kontaktu s povrchem jídlo začíná dělat a vytvoří se přirozená vrstva, která zabrání jeho připečení. Nechte jídlo nerušeně dělat, dokud nedosáhne správného stupně přípravy. Přírodní cukry obsažené v jídle na zahřívaném povrchu zkaramelizují, dodají pokrmu skvělou příchuť a přirozeným způsobem ho oddělí od povrchu pánve. Pokud se při prvním kontaktu jídla s pánví ozve spíše praskání než syčení, teplota je moc vysoká a může dojít k připékání. NIKDY NEPOUŽÍVEJTE žádné spreje proti připékání.
Pánev s nepřilnavým povrchem: Postačí ruční mytí v mýdlové vodě. Pánev je třeba čistit po každém použití, abyste odstranili vrstvu mastnoty, která by mohla zůstat na povrchu. Pokud pánev pouze vytřete papírovým ubrouskem nebo opláchnete vodou, vrstva se zcela neodstraní a může se při dalším použitím pánve připéct, čímž na pánvi vzniknou skvrny. Pánve s nepřilnavým povrchem nesmíte čistit abrazivními práškovými přípravky ani drátěnkami. K čištění vnitřku i vnějších částí pánve je ideální nylonová houbička.
Keramická pánev: Doporučujeme mýt keramickou pánev ručně vodou a jemným mycím prostředkem. Tímto způsobem je to nejúčinnější. Pokud pánev není po běžném mytí nádobí dostatečně čistá, můžete do ní dát trochu octu a vody a zahřát ji. Směs vody a octu vyvaří pánev dočista. Poté pánev opláchněte, osušte a lehce potřete například slunečnicovým olejem. A vaše pánev bude jako nová. Pokud je na dně těžko odstranitelný nános, můžete pánev nejprve nechat odmočit v horké vodě s dobrým odmašťovacím prostředkem na mytí nádobí. Následně, je-li to nebytné, můžete pánev umýt plastovou houbičkou a některým tekutým abrazivním mycím prostředkem.
Tvrdá eloxovaná pánev: Pro prodloužení životnosti pánve doporučujeme mýt ji ručně pomocí neabrazivní houbičky. Vnější vrstva chrání nádobí před nežádoucími účinky mytí. Proto je nesmírně důležité tuto vrstvu nepoškodit. Doporučujeme vám nepoužívat abrazivní houbičky (Scotch Brite). V případě mytí v myčce na nádobí je vhodnější použít jemné mycí prostředky, například tekuté nebo gelové. Také nedoporučujeme používat myčku na nádobí příliš často. Ruční mytí bez použití abrazivní houbičky prodlouží životnost nádobí.
Nerezové nádobí: Ke každodennímu čištění stačí teplá voda s trochou saponátu. Po každém použití doporučujeme pánev důkladně vyčistit. Tenké vrstvy nečistot po potravinách, které na ní ulpí, totiž mohou změnit zbarvení vnitřního povrchu a způsobit ztrátu jeho nepřilnavosti. Pokud se chcete zbavit připečených zbytků jídla, případně změn v zabarvení a skvrn v důsledku působení příliš vysokých teplot, doporučujeme výrobek vyčistit pomocí čističe na nerez nebo měď. Lze ho použít na vnitřní i vnější povrchy. Pokud používáte vodu, která obsahuje hodně železa, můžete zaznamenat určité rezavé zabarvení. Zbavit se ho můžete pomocí čističe na nerez nebo měď.
Hrnec/pánev: V zájmu prodloužení životnosti doporučujeme výrobek mýt pouze ručně. V případě použití myčky na nádobí je vhodnější používat šetrné čisticí prostředky, například tekuté, gelové nebo práškové. Nepoužívejte tablety ani sáčky. Některé části mohou být v důsledku působení korozních čisticích prostředků matné a vybledlé. Naše záruka se na tento typ opotřebení nevztahuje.
Speciální rukojeť (například dřevěná nebo odnímatelná držadla jako Ingenio): NE. Doporučujeme mýt pouze ručně houbičkou bez brusného materiálu.
Víka na vaření (s výjimkou úchytů magnetických modelů): ANO.
Odnímatelné úchyty vík magnetických modelů: NE. Může to způsobit rezavění.
Víko s těsněním pro skladování: NE. Může dojít k deformaci.
V zájmu prodloužení životnosti doporučujeme pánev mýt ručně houbičkou bez brusného materiálu. Při použití myčky na nádobí je vhodnější používat šetrné čisticí prostředky, například tekuté nebo gelové.
Rukojeti, ucha a knoflíky se mohou časem v důsledku neustálého zahřívání a chladnutí povolit. Pokud k tomu dojde, opatrně je dotáhněte vhodným šroubovákem. Dejte však pozor, abyste nestrhli závit.
•1) Na povrchu pánve se mohly usadit zbytky jídla. To může být příčinou, proč se jídlo v pánvi připaluje. Napusťte pánev vodou, přidejte trochu tekutého čisticího přípravku a roztok nechejte přes noc účinkovat. Poté smíchejte jedlou sodu a vodu tak, aby vytvořily pastu, kterou jemně rozetřete po pánvi neabrazivní houbičkou (nepřilnavou čistící houbičkou). Nepřilnavý povrch nakonec pomocí papírového ubrousku vytřete trochou jedlého oleje. • Pánev se mohla přehřát, což mělo za následek poškození a vyblednutí barvy nepřilnavé vrstvy. Pokud necháte pánev často přehřívat, povede to k oslabení nepřilnavé vrstvy. Červený Termo-Spot u pánví na smažení funguje jako indikátor teploty, který vám oznámí když pánev dosáhne ideální teploty na vaření. Jakmile bod celý zčervená, ztlumte plamen a udržujte teplotu. Nezahřívejte dále pánev na vysokém plameni, pánev a nepřilnavá vrstva se tak mohou začít přehřívat. • Pokud pánev čistíte v myčce, po každém použití znovu potřete nepřilnavý vnitřek pánve stolním olejem, aby nepřilnavá vrstva nevyschla a zachovala si nejlepší nepřilnavé vlastnosti.
• Pánev byla použita na příliš silném nebo nevhodném zdroji tepla, což způsobilo, že se zvlnila. • Nikdy také nelijte studenou vodu do rozpálené pánve ani nenamáčejte horké nádobí do studené vody. Náhlé změny teploty mohou způsobit zkroucení kovu, což může vést ke zvlnění dna.
Při pokládání pánví na plynové plotýnky dávejte pozor, protože počet podpůrných nožek se může lišit a obzvláště u malých pánví bude třeba použít trojnožku, kterou většina výrobců plynových sporáků dodává spolu s plotýnkami. Trojnožku lze případně zakoupit také samostatně.
Nadměrná síla působící na vnější povrch hliníkových hrnců, vyvolaná například jejich pádem nebo nárazem, může způsobit jejich deformaci. (Hrnec / pánev na smažení se nezdeformuje vlivem působení tepla při vaření.)
NE. Nádobí ani pomůcky TEFAL/T-fal s nepřilnavým povrchem neobsahují PFOA. Tuto skutečnost pravidelně ověřují nezávislé laboratoře, které zjišťují nepřítomnost PFOA v dokončených výrobcích. Od roku 2003 nezávislé laboratoře v mnoha zemích (Aromalyse a Ianesco ve Francii, TüvSud v Hongkongu a SGS v Číně) pravidelně provádějí testování. Tyto testy systematicky potvrdily, že výrobky Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem neobsahují PFOA.
Při běžném používání dochází k opotřebení nepřilnavého povrchu jen velmi zřídka. Správným používáním a péčí zajistíte jeho lepší výkonnost po delší dobu. K opotřebení nepřilnavého povrchu dochází zpravidla v důsledku přehřátí, poškrábání a/nebo použití abrazivních čisticích prostředků.
Tefal/T-fal v rámci svého závazku jakosti připravila ekologické informace o vlivu na zdraví a životní prostředí týkající se produktů Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem. Tento závazek zaručuje nepřítomnost PFOA, olova a kadmia v povrchových vrstvách Tefal/T-fal a tím tedy i nezávadnost našich výrobků s nepřilnavým povrchem pro životní prostředí a pro spotřebitele. Tyto ekologické informace vycházejí z analýz pravidelně prováděných nezávislými laboratořemi v mnoha zemích (INERIS ve Francii, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS ve Spojeném království, FABES Labs v Německu, MB Labs v Kanadě, SGS v Číně). Náš závazek najdete na webových stránkách společnosti Tefal/T-fal a na obalech nádobí Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem.
V současné době panuje kolem nepřilnavých povrchů značný rozruch, který částečně souvisí s materiálem PFOA. Nepřilnavý povrch Tefal/T-fal je však vyroben z PTFE, což je zkratka pro materiál polytetrafluoretylen, jehož zdravotní nezávadnost je prokázána evropskými i americkými agenturami pro veřejné zdraví. PFOA a PTFE jsou dva zcela odlišné materiály. Stručně řečeno, nádobí Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem je vyrobeno z PTFE a neobsahuje PFOA. Společnost TEFAL i Groupe SEB zpřístupní výsledky všech pravidelných kontrol dokládajících absenci PFOA. Společnost Tefal/T-fal navíc již přes 20 let dodržuje závazek nepoužívat olovo a kadmium v kompletním sortimentu nádobí, aby zaručila nezávadnost všech svých výrobků.
PFOA je standardní anglická zkratka pro kyselinu perfluoroktanovou. Společnost Tefal/T-fal zaručuje, že dokončené výrobky nebudou obsahovat PFOA, olovo ani kadmium, a potvrzuje, že výrobky Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem nejsou škodlivé pro zdraví spotřebitelů ani životní prostředí.
Nepřilnavý ani smaltový povrch našeho nádobí Tefal/T-fal neobsahuje ani kadmium, ani olovo. Veškeré naše nádobí již přes 20 let navrhujeme a vyrábíme tak, aby neobsahovalo ani olovo, ani kadmium. Tyto ekologické informace najdete na obalech všech našich výrobků Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem.
Nepřilnavý povrch Tefal/T-fal je technická vrstva vyrobená z polymeru s označením PTFE (polytetrafluoretylen). Právě PTFE propůjčuje nádobí nepřilnavé vlastnosti. Evropské a americké agentury (ANSES, EFSA, FDA) pro veřejné zdraví prokázaly, že PTFE je inertní látka, která nezpůsobuje chemické reakce při styku s jídlem, vodou a čisticími prostředky pro domácnost. V případě požití nepředstavuje žádné nebezpečí. Tyto agentury pro veřejné zdraví rovněž potvrdily nezávadnost nádobí s nepřilnavým povrchem z PTFE. PTFE je ze zdravotního hlediska natolik nezávadný, že je mnohdy využíván ve zdravotnictví k povrchové úpravě kardiostimulátorů a miniaturních trubiček nahrazujících tepny. Tento materiál nachází uplatnění také při chirurgických zákrocích, kdy pomáhá pacientům s vážnými onemocněními ledvin. Rovněž některé kloubní náhrady jsou opatřeny povrchovou vrstvou z PTFE.
Existujte jednoduchý způsob, jak zjistíte, zda jsou vaše hrnce či pánve vhodné na indukční sporák. Postačí vám magnet. Když se magnet přichytí na dno, nádobí bude na indukční plotně fungovat.
Je obtížné určit počet roků, jelikož životnost se liší v závislosti na podmínkách a četnosti používání. Životnost prodloužíte tím, že nebudete produkt vystavovat zbytečně vysokým teplotám a nebudete jej zahřívat, aniž by v něm byla voda. Střední až nízký plamen je dostačující. Neuchovávejte uvařené jídlo po dlouhou dobu (jeden den nebo déle).
Přejděte prosím do sekce span „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.