TEFAL CHARACTER

CHARACTER Vydrží až dvakrát déle*

Okuste dokonalost každý den. Díky své pokročilé technologii představují hrnce a pánve Tefal špičku kuchyňského nádobí z hlediska odolnosti i lahodných výsledků. Řada Character navržená pro odborníky ve vaření je dokonalým spojencem při vašem každodenním vaření díky povrchu Titanium Pro, který vydrží až dvakrát déle. S řadou Character se odolnost bude snoubit s vynikající chutí. Díky technologii Thermo-Spot® nebylo vaření dokonalých jídel nikdy snazší. Snadno se čistí díky nepřilnavému vnějšímu povrchu. Kompatibilní se všemi tepelnými zdroji včetně indukce. Vyzkoušejte dokonalost se značkou Tefal, světovou jedničkou v kuchyňském nádobí.  

Referenční číslo: C6824052

Vyzkoušejte dokonalost každý den

Díky své pokročilé technologii představují hrnce a pánve Tefal špičku kuchyňského nádobí z hlediska odolnosti i dokonalosti výsledků vaření. Řada Character navržená pro odborníky ve vaření je dokonalým spojencem při vašem každodenním vaření díky povrchu Titanium Pro, který vydrží až dvakrát déle. S řadou Character se odolnost bude snoubit s vynikající chutí. Díky technologii Thermo-Spot® nebylo vaření dokonalých jídel nikdy snazší. Snadno se čistí díky nepřilnavému vnějšímu povrchu. Kompatibilní se všemi tepelnými zdroji včetně indukce. Vyzkoušejte dokonalost se značkou Tefal, světovou jedničkou v kuchyňském nádobí.    

*Povrch Titanium Pro vydrží až dvakrát déle než povrch Titanium Force

*Povrch Titanium Pro vydrží až dvakrát déle než povrch Titanium Force

Základní prvky
  • TITANIUM Extra: Vydrží až dvakrát déle*

    Minerály posílená vrstva. Nová krycí vrstva vyztužená titanovými částicemi.

  • default

  • INDIKÁTOR TEPLOTY THERMO-SPOT®

    Thermo-Spot® se zbarví do červena, jakmile pánev dosáhne své ideální teploty pro skvělé opečení. Garantuje vynikající texturu, vynikající barvu a vynikající chuť pro pokrmy lahodné a plné chutí každý den.      

  • VNITŘNÍ I VNĚJŠÍ NEPŘILNAVÝ POVRCH

    Díky nepřilnavému povrchu nanesenému zevnitř i zvenku se nádobí velmi snadno čistí.

  • KOMPATIBILNÍ SE VŠEMI ZDROJI OHŘEVU

    Kompatibilní se všemi zdroji ohřevu - elektrika, plyn, sklokeramika, indukce.

  • TEFAL - SVĚTOVÁ JEDNIČKA V KUCHYŇSKÉM NÁDOBÍ*

    Jen Tefal jde tak daleko, aby vám poskytl vynikající výsledky při vaření. To je další důvod, proč zvolit Tefal. * Údaje nezávisle hodnoceného žebříčku, 2016, prodeje dle hodnoty značky, definice kategorie kuchyňského nádobí.

  • ZDRAVÉ VAŘENÍ S RESPEKTEM K PŘÍRODĚ

    Naším cílem je vyrábět trvanlivé výrobky, které budete moci používat velmi dlouho, a naši planetu tím díky recyklovatelným výrobkům s bezpečným nepřilnavým povrchem (bez PFOA, olova a kadmia) udržovat zdravou.

Recepty
Vlastnosti
Produktová skupina GRILOVACÍ PÁNEV  
Průměr 26X26 CM  
Materiál Litý hliník  
Tepelný zdroj INDUKCE – PLYN – ELEKTRICKÁ DESKA – SKLOKERAMIKA – HALOGEN  
Vhodné pro použití v troubě NE  
Vhodné do myčky ANO, pouze poklice a příslušenství  
Vnitřní vrstva/povrchová úprava NEPŘILNAVÝ  
Název vnitřního povrchu TITANIUM EXTRA  
Thermo-Spot® (ukazatel teploty) ANO  
Vnější vrstva/povrchová úprava NEPŘILNAVÝ POVRCH  
Vylévací okraj JEN HRNCE  
Barva rukojeti ROUGE SURPRISE  
Pokyny & manuál
Časté otázky
Pro použití v troubě jsou určeny pouze pánve a hrnce řady Ingenio, které mají odnímatelnou rukojeť (před použitím v troubě se vždy ujistěte, že jste rukojeť odejmuli). Nádobí není určeno pro použití v mikrovlnné nebo konvekční troubě.
U pánví: mezi 140° C a 195° C
U pánví na palačinky: mezi 165° C a 240° C
Toto je optimální teplota na smažení a prudké opečení jídla. Tento indikátor vám pomáhá vařit zdravě a při ideálních teplotách.
• Používejte plastové nebo dřevěné náčiní. U některých produktových řad můžete používat i určité kovové nástroje s výjimkou nožů a šlehačů (podle doporučení pro používání uvedených na obalu nebo v návodu dodaném s výrobkem).
• Nekrájejte přímo v pánvích.
• Snažte se nepřilnavý povrch nepoškrábat. Nepatrné stopy používání či oděrky na povrchu jsou běžné a nemají vliv na funkčnost nádobí.
• Po přípravě pokrmu nenechte tekutinu v pánvi úplně vyvařit a nenechávejte prázdnou pánev na ohni, resp. zapnuté plotně.
• Vždy zvolte vhodnou velikost elektrické plotny, případně seřiďte plamen plynového hořáku tak, aby přímo zahříval jen dno pánve, ale ne její boky.
• Během vaření nikdy nenechávejte pánve bez dozoru.
• Před čištěním nechte pánve vychladnout.
• Pánev umyjte v horké vodě s tekutým saponátem, aby se z ní neodstranily veškeré nečistoty. Před prvním použitím ji osušte a vetřete do nepřilnavého povrchu trochu jedlého oleje. Přebytečný olej odstraňte.
• Po každém použití nádobí umyjte a osušte.
Pánev se může zdeformovat v důsledku tepelného šoku (prudké ochlazení prázdné přehřáté nebo rozehřáté pánve studenou vodou nebo její odložení na chladný povrch apod.).
Pánve ani hrnce nesmíte NIKDY používat v mikrovlnné troubě.
Prostudujte si pokyny k použití uvedené na obalu nebo v příručce přiložené k vašemu produktu.

V závislosti na řadě můžete používat většinu kovových pomůcek, s výjimkou nožů, vidliček a šlehacích metel. Při používání jakýchkoli kovových pomůcek si však počínejte velmi opatrně. Nepoužívejte kovové pomůcky s ostrými hranami a nikdy neřežte přímo v pánvi. Nepřilnavý povrch nikdy neodírejte ani do něj nepíchejte.

Chcete-li však prodloužit životnost pánví a hrnců na maximum, důrazně doporučujeme, abyste kovové pomůcky nepoužívali. Dejte přednost plastovým nebo dřevěným pomůckám.
Ne. Vařením při vysokých teplotách se zkrátí doba přípravy jídla jen nepatrně a rozhodně neprospěje jeho kvalitě. Proto doporučujeme připravovat pokrmy při středně vysokých teplotách. Vaření při vysokých teplotách může také poškodit nepřilnavý povrch nádobí.
Pokud při smažení nebo grilování přidáte malé množství oleje, prodloužíte životnost povrchové úpravy. Při vaření či dušení není třeba přidávat olej.
Pánev s nepřilnavým povrchem:
Nádobí s nepřilnavým povrchem je speciálně vyvinuto tak, aby se jídlo nepřichytávalo. O pánve a hrnce se však musíte náležitě starat. Dodržujte následující rady: Před prvním použitím pánev nebo hrnec vymažte trochou oleje a poté umyjte a osušte. Jestliže běžně umýváte pánev či hrnec v myčce, tento proces čas od času opakujte. Vyvarujte se přehřívání a poškrábání pánve, zejména nepoužívejte kovové příslušenství (stěrky, naběračky) a nečistěte nádobí drátěnkou.

Keramická pánev:
Nepřilnavé vlastnosti keramické vrstvy jsou ve srovnání s klasickým (PTFE) povrchem výrazně omezenější, a to jak s ohledem na používání, tak životnost. Doporučujeme při vaření používat více oleje, jakož i důkladnější mytí nádobí s použitím většího množství tekutého čisticího přípravku. Pokud dojde k připečení nebo připálení jídla, doporučujeme odmočit nádobí v mýdlové vodě, případně s trochou octa.
Po určité době používání se na keramické vrstvě objeví skvrny, které není možné odstranit. Toto nenarušuje výkonnost kuchyňského nádobí a nepředstavuje žádné zdravotní riziko.

Nerezové nádobí:
Pokud se chcete při přípravě jídel v nerezovém nádobí vyhnout připékání, je potřeba pánev předehřát a nepoužívat prudký plamen. Zahřívejte prázdnou pánev na mírném až středním ohni po dobu jedné až dvou minut. Zda je pánev připravena, otestujete tak, že na ni ukápnete trochu vody. Kapky musí po dně poskakovat. Po správném předehřátí přidejte do pánve 2 až 3 čajové lžičky oleje (nebo tolik, kolik ho stačí na pokrytí celého dna). Jídlo je nejlepší nejdřív osušit a nechat dosáhnout pokojové teploty a pak teprve vložit do pánve. Když vkládáte jídlo, musí se při jeho doteku s pánví ozývat rovnoměrné syčení. Poznáte tak, že se při kontaktu s povrchem jídlo začíná dělat a vytvoří se přirozená vrstva, která zabrání jeho připečení. Nechte jídlo nerušeně dělat, dokud nedosáhne správného stupně přípravy. Přírodní cukry obsažené v jídle na zahřívaném povrchu zkaramelizují, dodají pokrmu skvělou příchuť a přirozeným způsobem ho oddělí od povrchu pánve. Pokud se při prvním kontaktu jídla s pánví ozve spíše praskání než syčení, teplota je moc vysoká a může dojít k připékání.
NIKDY NEPOUŽÍVEJTE žádné spreje proti připékání.
Pánev s nepřilnavým povrchem:
Postačí ruční mytí v mýdlové vodě.
Pánev je třeba čistit po každém použití, abyste odstranili vrstvu mastnoty, která by mohla zůstat na povrchu. Pokud pánev pouze vytřete papírovým ubrouskem nebo opláchnete vodou, vrstva se zcela neodstraní a může se při dalším použitím pánve připéct, čímž na pánvi vzniknou skvrny.
Pánve s nepřilnavým povrchem nesmíte čistit abrazivními práškovými přípravky ani drátěnkami. K čištění vnitřku i vnějších částí pánve je ideální nylonová houbička.

Keramická pánev:
Doporučujeme mýt keramickou pánev ručně vodou a jemným mycím prostředkem. Tímto způsobem je to nejúčinnější.
Pokud pánev není po běžném mytí nádobí dostatečně čistá, můžete do ní dát trochu octu a vody a zahřát ji. Směs vody a octu vyvaří pánev dočista. Poté pánev opláchněte, osušte a lehce potřete například slunečnicovým olejem. A vaše pánev bude jako nová.
Pokud je na dně těžko odstranitelný nános, můžete pánev nejprve nechat odmočit v horké vodě s dobrým odmašťovacím prostředkem na mytí nádobí. Následně, je-li to nebytné, můžete pánev umýt plastovou houbičkou a některým tekutým abrazivním mycím prostředkem.

Tvrdá eloxovaná pánev:
Pro prodloužení životnosti pánve doporučujeme mýt ji ručně pomocí neabrazivní houbičky.
Vnější vrstva chrání nádobí před nežádoucími účinky mytí. Proto je nesmírně důležité tuto vrstvu nepoškodit. Doporučujeme vám nepoužívat abrazivní houbičky (Scotch Brite).
V případě mytí v myčce na nádobí je vhodnější použít jemné mycí prostředky, například tekuté nebo gelové.
Také nedoporučujeme používat myčku na nádobí příliš často.
Ruční mytí bez použití abrazivní houbičky prodlouží životnost nádobí.

Nerezové nádobí:
Ke každodennímu čištění stačí teplá voda s trochou saponátu. Po každém použití doporučujeme pánev důkladně vyčistit. Tenké vrstvy nečistot po potravinách, které na ní ulpí, totiž mohou změnit zbarvení vnitřního povrchu a způsobit ztrátu jeho nepřilnavosti.
Pokud se chcete zbavit připečených zbytků jídla, případně změn v zabarvení a skvrn v důsledku působení příliš vysokých teplot, doporučujeme výrobek vyčistit pomocí čističe na nerez nebo měď. Lze ho použít na vnitřní i vnější povrchy.
Pokud používáte vodu, která obsahuje hodně železa, můžete zaznamenat určité rezavé zabarvení. Zbavit se ho můžete pomocí čističe na nerez nebo měď.
Některé části lze mýt v myčce na nádobí, jiné ne.

Možnost mytí v myčce na nádobí:
  • Hrnec/pánev: V zájmu prodloužení životnosti doporučujeme výrobek mýt pouze ručně. V případě použití myčky na nádobí je vhodnější používat šetrné čisticí prostředky, například tekuté, gelové nebo práškové. Nepoužívejte tablety ani sáčky. Některé části mohou být v důsledku působení korozních čisticích prostředků matné a vybledlé. Naše záruka se na tento typ opotřebení nevztahuje.

  • Speciální rukojeť (například dřevěná nebo odnímatelná držadla jako Ingenio): NE. Doporučujeme mýt pouze ručně houbičkou bez brusného materiálu.

  • Víka na vaření (s výjimkou úchytů magnetických modelů): ANO.

  • Odnímatelné úchyty vík magnetických modelů: NE. Může to způsobit rezavění.

  • Víko s těsněním pro skladování: NE. Může dojít k deformaci.

V zájmu prodloužení životnosti doporučujeme pánev mýt ručně houbičkou bez brusného materiálu. Při použití myčky na nádobí je vhodnější používat šetrné čisticí prostředky, například tekuté nebo gelové.
Rukojeti, ucha a knoflíky se mohou časem v důsledku neustálého zahřívání a chladnutí povolit. Pokud k tomu dojde, opatrně je dotáhněte vhodným šroubovákem. Dejte však pozor, abyste nestrhli závit.
•1) Na povrchu pánve se mohly usadit zbytky jídla. To může být příčinou, proč se jídlo v pánvi připaluje. Napusťte pánev vodou, přidejte trochu tekutého čisticího přípravku a roztok nechejte přes noc účinkovat. Poté smíchejte jedlou sodu a vodu tak, aby vytvořily pastu, kterou jemně rozetřete po pánvi neabrazivní houbičkou (nepřilnavou čistící houbičkou). Nepřilnavý povrch nakonec pomocí papírového ubrousku vytřete trochou jedlého oleje.
• Pánev se mohla přehřát, což mělo za následek poškození a vyblednutí barvy nepřilnavé vrstvy. Pokud necháte pánev často přehřívat, povede to k oslabení nepřilnavé vrstvy. Červený Termo-Spot u pánví na smažení funguje jako indikátor teploty, který vám oznámí když pánev dosáhne ideální teploty na vaření. Jakmile bod celý zčervená, ztlumte plamen a udržujte teplotu. Nezahřívejte dále pánev na vysokém plameni, pánev a nepřilnavá vrstva se tak mohou začít přehřívat.
• Pokud pánev čistíte v myčce, po každém použití znovu potřete nepřilnavý vnitřek pánve stolním olejem, aby nepřilnavá vrstva nevyschla a zachovala si nejlepší nepřilnavé vlastnosti.
• Pánev byla použita na příliš silném nebo nevhodném zdroji tepla, což způsobilo, že se zvlnila.
• Nikdy také nelijte studenou vodu do rozpálené pánve ani nenamáčejte horké nádobí do studené vody. Náhlé změny teploty mohou způsobit zkroucení kovu, což může vést ke zvlnění dna.
Při pokládání pánví na plynové plotýnky dávejte pozor, protože počet podpůrných nožek se může lišit a obzvláště u malých pánví bude třeba použít trojnožku, kterou většina výrobců plynových sporáků dodává spolu s plotýnkami. Trojnožku lze případně zakoupit také samostatně.
Nadměrná síla působící na vnější povrch hliníkových hrnců, vyvolaná například jejich pádem nebo nárazem, může způsobit jejich deformaci. (Hrnec / pánev na smažení se nezdeformuje vlivem působení tepla při vaření.)
NE. Nádobí ani pomůcky TEFAL/T-fal s nepřilnavým povrchem neobsahují PFOA. Tuto skutečnost pravidelně ověřují nezávislé laboratoře, které zjišťují nepřítomnost PFOA v dokončených výrobcích. Od roku 2003 nezávislé laboratoře v mnoha zemích (Aromalyse a Ianesco ve Francii, TüvSud v Hongkongu a SGS v Číně) pravidelně provádějí testování. Tyto testy systematicky potvrdily, že výrobky Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem neobsahují PFOA.
Ne. Nepřilnavý povrch musí být aplikován v rámci prvotního výrobního procesu.
Při běžném používání dochází k opotřebení nepřilnavého povrchu jen velmi zřídka. Správným používáním a péčí zajistíte jeho lepší výkonnost po delší dobu. K opotřebení nepřilnavého povrchu dochází zpravidla v důsledku přehřátí, poškrábání a/nebo použití abrazivních čisticích prostředků.
Tefal/T-fal v rámci svého závazku jakosti připravila ekologické informace o vlivu na zdraví a životní prostředí týkající se produktů Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem. Tento závazek zaručuje nepřítomnost PFOA, olova a kadmia v povrchových vrstvách Tefal/T-fal a tím tedy i nezávadnost našich výrobků s nepřilnavým povrchem pro životní prostředí a pro spotřebitele. Tyto ekologické informace vycházejí z analýz pravidelně prováděných nezávislými laboratořemi v mnoha zemích (INERIS ve Francii, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS ve Spojeném království, FABES Labs v Německu, MB Labs v Kanadě, SGS v Číně). Náš závazek najdete na webových stránkách společnosti Tefal/T-fal a na obalech nádobí Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem.
V současné době panuje kolem nepřilnavých povrchů značný rozruch, který částečně souvisí s materiálem PFOA. Nepřilnavý povrch Tefal/T-fal je však vyroben z PTFE, což je zkratka pro materiál polytetrafluoretylen, jehož zdravotní nezávadnost je prokázána evropskými i americkými agenturami pro veřejné zdraví. PFOA a PTFE jsou dva zcela odlišné materiály. Stručně řečeno, nádobí Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem je vyrobeno z PTFE a neobsahuje PFOA. Společnost TEFAL i Groupe SEB zpřístupní výsledky všech pravidelných kontrol dokládajících absenci PFOA. Společnost Tefal/T-fal navíc již přes 20 let dodržuje závazek nepoužívat olovo a kadmium v kompletním sortimentu nádobí, aby zaručila nezávadnost všech svých výrobků.
PFOA je standardní anglická zkratka pro kyselinu perfluoroktanovou. Společnost Tefal/T-fal zaručuje, že dokončené výrobky nebudou obsahovat PFOA, olovo ani kadmium, a potvrzuje, že výrobky Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem nejsou škodlivé pro zdraví spotřebitelů ani životní prostředí.
Nepřilnavý ani smaltový povrch našeho nádobí Tefal/T-fal neobsahuje ani kadmium, ani olovo. Veškeré naše nádobí již přes 20 let navrhujeme a vyrábíme tak, aby neobsahovalo ani olovo, ani kadmium. Tyto ekologické informace najdete na obalech všech našich výrobků Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem.
Nepřilnavý povrch Tefal/T-fal je technická vrstva vyrobená z polymeru s označením PTFE (polytetrafluoretylen). Právě PTFE propůjčuje nádobí nepřilnavé vlastnosti. Evropské a americké agentury (ANSES, EFSA, FDA) pro veřejné zdraví prokázaly, že PTFE je inertní látka, která nezpůsobuje chemické reakce při styku s jídlem, vodou a čisticími prostředky pro domácnost. V případě požití nepředstavuje žádné nebezpečí. Tyto agentury pro veřejné zdraví rovněž potvrdily nezávadnost nádobí s nepřilnavým povrchem z PTFE. PTFE je ze zdravotního hlediska natolik nezávadný, že je mnohdy využíván ve zdravotnictví k povrchové úpravě kardiostimulátorů a miniaturních trubiček nahrazujících tepny. Tento materiál nachází uplatnění také při chirurgických zákrocích, kdy pomáhá pacientům s vážnými onemocněními ledvin. Rovněž některé kloubní náhrady jsou opatřeny povrchovou vrstvou z PTFE.
Existujte jednoduchý způsob, jak zjistíte, zda jsou vaše hrnce či pánve vhodné na indukční sporák. Postačí vám magnet. Když se magnet přichytí na dno, nádobí bude na indukční plotně fungovat.
Je obtížné určit počet roků, jelikož životnost se liší v závislosti na podmínkách a četnosti používání. Životnost prodloužíte tím, že nebudete produkt vystavovat zbytečně vysokým teplotám a nebudete jej zahřívat, aniž by v něm byla voda. Střední až nízký plamen je dostačující. Neuchovávejte uvařené jídlo po dlouhou dobu (jeden den nebo déle).
Přejděte prosím do sekce span „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.