Bramborová harmonika
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
9 os.
1.5 kg Brambory na hranolky (5 velkých nebo 9 středně velkých)
50 g Olivový olej
6 g Sůl
3 špet. Pepř
25 g Rozpuštěné máslo
Čerstvý tymián
Příprava
Fáze 1 /5
Brambory omyjte a aniž byste je loupali, nakrájejte je podélně napůl (středně velké ponechte vcelku). Odkrojte konce brambor. Na prkénku položte brambory mezi dvě jídelní hůlky a nakrojte je na plátky silné asi 2 až 3 mm. Jídelní hůlky brání rozkrojení brambor až na prkénko.
Fáze 2 /5
Smíchejte olivový olej, sůl a pepř (podle chuti přidejte také sušený česnek). Brambory potřete směsí oleje, a to zejména v zářezech.
Fáze 3 /5
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program HRANOLKY na 35 minut při teplotě 180 °C. Na desku v nádobě č. 1 dejte 6 brambor. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program HRANOLKY na 35 minut při teplotě 180 °C. Na desku v nádobě č. 2 dejte 3 brambor. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.
Fáze 4 /5
V polovině pečení, když přístroj zapípá, potřete brambory rozpuštěným máslem. Po dopečení by měla být vnější strana brambor dozlatova a křupavá.
Fáze 5 /5
Podávejte ihned, aby brambory zůstaly křupavé. Posypte čerstvým tymiánem. Vychutnejte si je např. s veganskými karbanátky.