Vychutnejte si autentickou chuť doma připravených hranolek jen s 3% tuku! Díky Actifry se již nemusíte cítit provinile, když si budete vychutnávat hranolky nebo jiné dobré jídlo.
VŠESTRANNĚ
Actifry Vám dá mnoho možností zdravé přípravy jídla. Nepřipraví jen hranolky, ale uvaří předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Mobilní aplikace MyActifry Vám představí stovky receptů pro celou rodinu.
RYCHLE A POHODLNĚ
Nečekáte na nahřívání a nemícháte: automatický míchací nástroj garantuje stejnoměrný výsledek vaření bez ručního zásahu.
Vyberte si ActiFry a připojte se k 9 000 000 rodinám na celém světě!
Nejprodávanější fritéza s malým množství oleje v Evropě.
U fritézy ActiFry Mini je spotřeba pouze 8,5 ml oleje (lžička je přiložena). U fritézy ActiFry se standardní kapacitou 1 kg nebo fritézy ActiFry Plus s větší kapacitou 1,2 kg je přiložena lžíce o objemu 14 ml. Rodinná verze ActiFry Family s kapacitou 1,5 kg je dodávána se lžící o objemu 20 ml. U většiny receptů bude 1 lžíce oleje akorát. Některé recepty však mohou vyžadovat jiné množství. Některé pokrmy nepotřebují k přípravě ve fritéze ActiFry plnou lžíci oleje. Například zmrazené hranolky již mají na povrchu tuk a tučná jídla jako například párky nebo klobásy se rovněž obejdou bez plné lžíce oleje, protože sama obsahují hodně tuku.
Nakrájené brambory před vařením dvakrát opláchněte v míse vody, abyste odstranili přebytečný škrob. Potom je důležité důkladně je osušit kuchyňskou utěrkou a následně přikrýt papírovým ubrouskem. Pokud připravujete hranolky ze zmrazeného polotovaru, nemusíte přidávat olej. Tyto hranolky již olej obsahují a další olej by je mohl rozmočit. Pokud používáte funkci 2 v 1 (mísa + tác), jakmile bude jídlo na tácu připraveno, dosmažte hranolky ještě 2 až 5 minut po odstranění tácu, aby byly křupavější.
Možných důvodů je mnoho: • Možná jste nepoužil(a) správný druh brambor. • Brambory byly nedostatečně umyty a usušeny před vařením a obsahují stále příliš mnoho škrobu. • Hranolky jsou příliš tlusté. Nakrájením hranolky ztenčete. • Nepoužil(a) jste dostatečné množství oleje. Zvyšte množství oleje. • Může být ucpaný filtr. Filtr vyčistěte.
Možných důvodů je mnoho: • Nebyl nainstalován nástavec. Při každém použití nasaďte nástavec na své místo. • Hranolky nebo potraviny nebyly nakrájeny na stejně velké kusy. K dosažení co nejlepších výsledků vaření krájejte potraviny na stejně velké kusy.
Velikost hranolku má vliv na to, jak je křupavý nebo měkký. Čím jsou hranolky tenčí, tím křupavější budou, a naopak, čím jsou hranolky tlustší, tím jsou uvnitř měkké. Dle vašich chuťových preferencí můžete měnit dobu vaření a způsob řezání vašich hranolků: tenké: 8 x 8 mm / standardní: 10 x 10 mm / tlusté: 13 x 13 mm.
K dosažení co nejlepších výsledků umývejte celé a poté nakrájené brambory v dostatečném množství vody, dokud není voda čistá. Tak odstraníte co nejvíce škrobu, čímž zabráníte tomu, aby se hranolky k sobě lepily. Důkladně je osušte použitím suché, savé kuchyňské utěrky. Před vařením musí být hranolky úplně suché.
• Před umýváním ji nechejte úplně vychladnout. • Otevřete poklici a zvedněte západku pro její odstranění. • Odstraňte nástavec, varnou pánev a odnímatelný filtr. • Všechny odnímatelné části lze bezpečně umývat v myčce nebo je lze vyčistit měkkou houbičkou a tekutým prostředkem na nádobí. • Všechny části opatrně osušte, než je dáte všechny na své místo.
Pokud je jídlo příliš tlusté, může se na povrchu spálit. Redukujte tloušťku jídla. Některé druhy jídla nejsou vhodné k vaření na tácu. Jedná se například o ryby a jiné potraviny obalované ve strouhance nebo trojobalu, které se mohou vlivem vaření v horkém vzduchu vysušit a spálit.
Pokuste se zařízení zapnout dle postupu uvedeného v příručce k zařízení a zkontrolujte, zda je zásuvka funkční (např. k ní připojte jiné zařízení). Pokud je zásuvka funkční, ale zařízení přesto nefunguje, nepokoušejte se ho rozmontovat ani opravit a zaneste ho do autorizovaného servisu.
Obecně vám můžeme doporučit brambory používané k přípravě hranolků. Výsledek se však i u stejného druhu brambor může lišit podle ročního období a způsobu uskladnění brambor. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, vyzkoušejte jiné druhy brambor.
Vzhledem k tomu, že se uvnitř fritézy ActiFry otáčí lopatka, nedoporučujeme v ní připravovat ryby, protože jsou křehké a snadno se rozpadnou. Pro přípravu ryby doporučujeme použít horní pánev (pouze u modelu 2 v 1).
Víko vždy zacvakněte pevně, ale zároveň opatrně. Víko nezavírejte přibouchnutím, ale použijte výřezy na prsty v přední části víka a jemným zatlačením jej nasaďte. Při mytí v myčce víko vždy umístěte spíše do horní části (chladnější zóny) a zvolte režim s chladnější teplotou – podrobnosti naleznete v návodu pro obsluhu myčky.
Ano, jedná se o ryze víceúčelový spotřebič, který může být používán k přípravě široké škály jídel. Váš spotřebič lze využít pro nesčetně množství receptů od předkrmů po dezerty. Můžete připravit křupavé hranolky, křehké kuře nebo dokonce ovocný koláč...
Není nebezpečné otevírat poklici při vaření, ale nedoporučuje se to, i když se ingredience nashromáždí po stranách pánve. Sníží se tím teplota uvnitř zařízení a v případě „chytrých“ receptů to může narušit nastavení vaření, která jsou odzkoušena, aby zaručovala perfektní výsledky.