Japonský cheesecake - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Japonský cheesecake

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 5 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    50 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 3 Vejce

  • 250 g Smetanový sýr

  • 100 g Krupicový cukr

  • 10 cl Mléko

  • 50 g Máslo

  • 1 pl. Tekutý vanilkový extrakt

  • 20 g Kukuřičný škrob

  • 30 g Mouka

  • 2 špet. Sůl

Příslušenství

  • Fritovací koš

Příprava

Fáze 1 /11

Připravte si ingredience.

  • 3 Vejce
  • 250g Smetanový sýr
  • 100g Krupicový cukr
  • 10cl Mléko
  • 50g Máslo
  • 1pl. Tekutý vanilkový extrakt
  • 20g Kukuřičný škrob
  • 30g Mouka
  • 2špet. Sůl

Fáze 2 /11

Oddělte bílky od žloutků.

  • 3 Vejce

Fáze 3 /11

Do mísy dejte sýr, polovinu cukru, mléko, máslo a vanilku.

  • 250g Smetanový sýr
  • 100g Krupicový cukr
  • 10cl Mléko
  • 50g Máslo
  • 1pl. Tekutý vanilkový extrakt

Fáze 4 /11

Rozpusťte v mikrovlnné troubě a šlehejte dohladka.

  • 250g Smetanový sýr
  • 100g Krupicový cukr
  • 10cl Mléko
  • 50g Máslo
  • 1pl. Tekutý vanilkový extrakt

Fáze 5 /11

Přidejte žloutky, kukuřičný škrob a mouku.

  • 3 Vejce
  • 20g Kukuřičný škrob
  • 30g Mouka

Fáze 6 /11

Do jiné mísy dejte bílky a sůl. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté přidejte druhou polovinu cukru a šlehejte, dokud vám nevznikne pevná směs jako na pusinky.

  • 3 Vejce
  • 100g Krupicový cukr
  • 2špet. Sůl

Fáze 7 /11

Jemně vmíchejte do předchozí směsi.

Fáze 8 /11

Dortovou formu (průměr 18 cm a výška 7 cm) vymažte máslem. Dno vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do formy.

  • 50g Máslo

Fáze 9 /11

Do nádoby vlijte 40 cl vody. Formu umístěte do fritovacího koše.

  • Fritovací koš

Fáze 10 /11

Vaření v parní troubě.

Fáze 11 /11

Před vyjmutím z formy a podáváním nechejte chvilku vychladnout.