Japonský cheesecake
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 15 min
Příprava - 50 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
3 Vejce
250 g Smetanový sýr
100 g Krupicový cukr
10 cl Mléko
50 g Máslo
1 pl. Tekutý vanilkový extrakt
20 g Kukuřičný škrob
30 g Mouka
2 špet. Sůl
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /11
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /11
Oddělte bílky od žloutků.
Fáze 3 /11
Do mísy dejte sýr, polovinu cukru, mléko, máslo a vanilku.
Fáze 4 /11
Rozpusťte v mikrovlnné troubě a šlehejte dohladka.
Fáze 5 /11
Přidejte žloutky, kukuřičný škrob a mouku.
Fáze 6 /11
Do jiné mísy dejte bílky a sůl. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté přidejte druhou polovinu cukru a šlehejte, dokud vám nevznikne pevná směs jako na pusinky.
Fáze 7 /11
Jemně vmíchejte do předchozí směsi.
Fáze 8 /11
Dortovou formu (průměr 18 cm a výška 7 cm) vymažte máslem. Dno vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do formy.
Fáze 9 /11
Do nádoby vlijte 40 cl vody. Formu umístěte do fritovacího koše.
Fáze 10 /11
Vaření v parní troubě.
Fáze 11 /11
Před vyjmutím z formy a podáváním nechejte chvilku vychladnout.