Vatroušky s tvarohem - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vatroušky s tvarohem

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

5/5 -

  • Celková doba 2 hod.
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    1 hod. 20 min

Přísady

6 os.

  • 22 cl Mléko 3,2 %

  • 1 pl. Hladká mouka

  • 60 g Cukr

  • 6 g Sušené droždí

  • 400 g Hladká mouka

  • 50 g Máslo

  • 1 Vejce

  • 1 Žloutek

  • 1 špet. Sůl

  • 360 g Tvaroh / Cottage sýr

  • 1 Vejce

  • 1 Žloutek

  • 40 g Cukr

  • 20 g Hladká mouka

  • 18 g Vanilkový cukr

  • 1 špet. Sůl

  • 1 Žloutek

  • 3 cl Mléko 3,2 %

  • 10 g Máslo

  • 1 cl Rostlinný olej

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /15

V hrnci zahřejte mléko na 30–35 stupňů. V mléce rozpusťte cukr, 1 lžíci mouky a droždí a nechte 12–15 minut odstát.

  • 22cl Mléko 3,2 %
  • 1pl. Hladká mouka
  • 60g Cukr
  • 6g Sušené droždí

Fáze 2 /15

Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy.

  • 400g Hladká mouka

Fáze 3 /15

V pánvi rozpusťte máslo.

  • 50g Máslo

Fáze 4 /15

Do mísy stroje dejte vejce. Stiskněte "Start".

  • 1 Vejce
  • 1 Žloutek
  • Flex metla

Fáze 5 /15

Do umyté mísy stroje vlijte směs mléka, cukru, mouky a droždí. Poté přidejte mouku, rozpuštěné máslo a špetku soli a vejce. Stiskněte "Start".

  • 400g Hladká mouka
  • 50g Máslo
  • 1špet. Sůl
  • Hnětací hák

Fáze 6 /15

Těsto přendejte do samostatné mísy, přikryjte kuchyňskou utěrkou a dejte těsto na teplé místo na 60 minut.

Fáze 7 /15

Tvaroh protřete lžící přes sítko.

  • 360g Tvaroh / Cottage sýr

Fáze 8 /15

Na náplň vložte všechny přísady (tvaroh, vejce, žloutek, cukr, mouku, vanilkový cukr a sůl) do mísy stroje. Stiskněte "Start".

  • 360g Tvaroh / Cottage sýr
  • 1 Vejce
  • 1 Žloutek
  • 40g Cukr
  • 20g Hladká mouka
  • 18g Vanilkový cukr
  • 1špet. Sůl
  • Flex metla

Fáze 9 /15

Přeneste náplň do samostatné misky a zakryjte potravinářskou fólií.

Fáze 10 /15

Z těsta udělejte kuličky. Pomocí válečku rozválejte každý kousek na 10 cm.

Fáze 11 /15

Namažte pečicí papír rostlinným olejem a položte na něj koláčky těsta. Těsto pevně přitlačte dnem sklenice a vytvořte prohlubeň.

  • 1cl Rostlinný olej

Fáze 12 /15

Náplň rozetřete na těsto.

Fáze 13 /15

Nechte koláče 20 minut odpočinout. Předehřejte troubu na 180-190 stupňů.

Fáze 14 /15

Koláče pečte 15-17 minut. 2 minuty před koncem potřete okraje směsí žloutku a mléka.

  • 1 Žloutek
  • 3cl Mléko 3,2 %

Fáze 15 /15

Hotové koláče potřete kouskem másla a přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte vychladnout.

  • 10g Máslo