Steaky z nízkého roštěnce s česnekovým máslem a parmazánovými bramborami
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
Na steaky z nízkého roštěnce:
3 Steaky z nízkého roštěnce (po cca 200 g)
1.5 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
90 g Máslo
1 strou. Sekaný česnek
1.5 pl. Nasekané čerstvé bylinky (tymián, petrželka, pažitka)
Na brambory:
500 g Brambory
1 pl. Olivový olej
1 strou. Sekaný česnek
0.5 čl Sušená cibule
1 čl Sůl
0.25 čl Pepř
25 g Strouhaný parmazán
3 pl. Nasekaná petrželka
Příprava
Fáze 1 /7
Steaky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Obě strany osolte a opepřete. Omyjte brambory, osušte a nakrájejte je na kostičky. Ve velké míse smíchejte brambory s olivovým olejem, česnekem, sušenou cibulí, solí a pepřem.
Fáze 2 /7
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRILL na 8 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program HRANOLKY na 30 minut při teplotě 180 °C. Brambory dejte na desku v nádobě č. 2.
Fáze 3 /7
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 4 /7
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřev grilu dokončen. Na desku v nádobě č. 1 dejte steaky a nádobu zavřete. Pečení se zahájí automaticky.
Fáze 5 /7
V polovině pečení steaky otočte. V polovině pečení, když přístroj zapípá a kontrolka se rozbliká, prohoďte košík, abyste brambory zamíchali a přidejte parmazán.
Fáze 6 /7
V misce smíchejte máslo s česnekem a bylinkami. Dochuťte solí a pepřem a důkladně zamíchejte.
Fáze 7 /7
Zkontrolujte, zda je maso dobře propečené. V případě potřeby dobu pečení prodlužte. Když jsou brambory dozlatova a křupavé, posypte je nasekanou petrželkou. Podávejte ihned s masem nakrájeným na nudličky a pokapané rozpuštěným česnekovým máslem. Podávejte se syrovou zeleninou.