Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Steaky z nízkého roštěnce s česnekovým máslem a parmazánovými bramborami

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • Na steaky z nízkého roštěnce:

  • 3 Steaky z nízkého roštěnce (po cca 200 g)

  • 1.5 pl. Olivový olej

  • Sůl, pepř

  • 90 g Máslo

  • 1 strou. Sekaný česnek

  • 1.5 pl. Nasekané čerstvé bylinky (tymián, petrželka, pažitka)

  • Na brambory:

  • 500 g Brambory

  • 1 pl. Olivový olej

  • 1 strou. Sekaný česnek

  • 0.5 čl Sušená cibule

  • 1 čl Sůl

  • 0.25 čl Pepř

  • 25 g Strouhaný parmazán

  • 3 pl. Nasekaná petrželka

Příprava

Fáze 1 /7

Steaky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Obě strany osolte a opepřete. Omyjte brambory, osušte a nakrájejte je na kostičky. Ve velké míse smíchejte brambory s olivovým olejem, česnekem, sušenou cibulí, solí a pepřem.

  • 3 Steaky z nízkého roštěnce (po cca 200 g)
  • Sůl, pepř
  • 500g Brambory
  • 1pl. Olivový olej
  • 1strou. Sekaný česnek
  • 0.5čl Sušená cibule
  • 1čl Sůl
  • 0.25čl Pepř

Fáze 2 /7

Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRILL na 8 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program HRANOLKY na 30 minut při teplotě 180 °C. Brambory dejte na desku v nádobě č. 2.

Fáze 3 /7

Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.

Fáze 4 /7

Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřev grilu dokončen. Na desku v nádobě č. 1 dejte steaky a nádobu zavřete. Pečení se zahájí automaticky.

Fáze 5 /7

V polovině pečení steaky otočte. V polovině pečení, když přístroj zapípá a kontrolka se rozbliká, prohoďte košík, abyste brambory zamíchali a přidejte parmazán.

  • 25g Strouhaný parmazán

Fáze 6 /7

V misce smíchejte máslo s česnekem a bylinkami. Dochuťte solí a pepřem a důkladně zamíchejte.

  • 90g Máslo
  • 1strou. Sekaný česnek
  • 1.5pl. Nasekané čerstvé bylinky (tymián, petrželka, pažitka)

Fáze 7 /7

Zkontrolujte, zda je maso dobře propečené. V případě potřeby dobu pečení prodlužte. Když jsou brambory dozlatova a křupavé, posypte je nasekanou petrželkou. Podávejte ihned s masem nakrájeným na nudličky a pokapané rozpuštěným česnekovým máslem. Podávejte se syrovou zeleninou.

  • 3pl. Nasekaná petrželka