Steak chimichurri a pečené batáty
- Celková doba 6 hod. 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 6 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
Na steak:
14 cl Olivový olej
10 cl Pomerančová šťáva, čerstvě vymačkaná
7 cl Limetková šťáva
6 cl Sójová omáčka
6 cl Worcestrová omáčka
3 pl. Jablečný ocet
4 strou. Sekaný česnek
450 g Hovězí oponka, na plátky
Sůl, pepř
Na omáčku chimichurri:
30 g Nasekaná petrželka
30 g Nasekaný koriandr
5 cl Olivový olej
0.5 Cibule
2 strou. Oloupaný česnek
2 pl. Citrónová šťáva
2 pl. Červený vinný ocet
0.5 čl Sůl
0.5 čl Pepř
2 špet. Chilli vločky
Na batáty:
4 Středně velké batáty
2 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
V misce smíchejte olivový olej, pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, jablečný ocet a česnek. Marinádu nalijte do uzavíratelného sáčku s masem. Nechte chladnout 6 hodin v chladničce.
Fáze 2 /8
Připravte si omáčku chimichurri. Do mixéru dejte petrželku, koriandr, olivový olej, cibuli, česnek, citrónovou šťávu, červený vinný ocet, sůl, pepř a drcené chilli.
Fáze 3 /8
Umyjte a oloupejte batáty. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Nakrojte je pečlivě tak, abyste je nepřekrojili, ale abyste vytvořili harmoniku. Přidejte trochu oleje, sůl a pepř.
Fáze 4 /8
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program GRILL na 20 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program ZELENINA na 20 minut při teplotě 200 °C. Na desku v nádobě č. 1 dejte batáty.
Fáze 5 /8
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 6 /8
Když přístroj zapípá, dejte maso na desku v nádobě č. 1.
Fáze 7 /8
Zkontrolujte, zda je maso dobře propečené. V případě potřeby dobu pečení prodlužte.
Fáze 8 /8
Podávejte ihned s omáčkou chimichurri a pečenými batátami.