Provensálská plněná rajčata - recept Kitchen Coach | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Provensálská plněná rajčata

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 15 min
  • Příprava
    1 hod. 30 min
  • Vaření
    45 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 8 díl. Rajčata

  • 4 g Sůl

  • 4 g Pepř

  • 120 g Toustový chléb

  • 120 g Mléko

  • 2 špet. Chilli

  • 70 g Kuřecí prsa

  • 280 g Flat iron steak

  • 210 g Vepřová panenka

  • 2 díl. Cibule

  • 4 díl. Česnek

  • 10 g Čerstvá petrželka

  • 10 g Provensálské bylinky

  • 4 g Sůl

  • 4 g Pepř

  • 4 díl. Rajčata

  • 4 g Provensálské bylinky

  • 40 g Olivový olej

Příslušenství

  • Mlýnek na maso
    Mlýnek na maso
  • Odšťavňovač
    Odšťavňovač

Příprava

Fáze 1 /11

Rajčata omyjte, odřízněte vršek a vydlabejte je, aniž byste je propíchli. Dužinu i šťávu dejte stranou. Vydlabaná rajčata lehce ochuťte solí a pepřem. Vložte je do velké zapékací mísy. Dejte stranou.

  • 8díl. Rajčata
  • 4g Sůl
  • 4g Pepř

Fáze 2 /11

Chléb nakrájejte na malé kousky a namočte je do mísy s mlékem a chilli.

  • 120g Toustový chléb
  • 120g Mléko
  • 2špet. Chilli

Fáze 3 /11

Prsa nakrájejte na malé kousky a dejte stranou.

  • 70g Kuřecí prsa

Fáze 4 /11

Maso nakrájejte na proužky tak, aby odpovídalo plnicí trubici mlýnku. Odstraňte šlachy a vazivové části. Umístěte mlýnek na maso se střední čepelí na stroj. Zmáčkněte Start. Maso dejte do lednice.

  • 280g Flat iron steak
  • 210g Vepřová panenka
  • Mlýnek na maso

Fáze 5 /11

Na pánvi orestujte nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte mleté maso. Smažte 10 minut na středním plameni za častého míchání. Po uvaření přidejte nasekaný česnek, nasekanou petrželku a bylinky.

  • 2díl. Cibule
  • 4díl. Česnek
  • 10g Čerstvá petrželka
  • 10g Provensálské bylinky

Fáze 6 /11

Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

  • 4g Sůl
  • 4g Pepř

Fáze 7 /11

Nasaďte odšťavňovač na stroj a odšťavněte zbylou dužinu rajčat a nakrájená rajčata.

  • 4díl. Rajčata
  • Odšťavňovač

Fáze 8 /11

Vlijte rajčatovou passatu do hrnce. Okořeňte a přidejte provensálské bylinky. Omáčku nechte na mírném ohni 10 minut zredukovat.

  • 4g Provensálské bylinky

Fáze 9 /11

Troubu předehřejte na 180°C.

Fáze 10 /11

Nádivkou naplňte rajčata. Přiklopte odřízlými vršky rajčat. Každé rajče pokapejte trochou olivového oleje. Dochuťte solí. Pečte 25 - 30 min. Doba pečení se může lišit v závislosti na vaší troubě.

  • 40g Olivový olej

Fáze 11 /11

Rajčata podávejte s passatou. Můžete podávat s čerstvými tagliatelle nebo rýží.