Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Poke bowl s grilovaným tuňákem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 38 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    13 min
  • Chlazení
    5 min

Přísady

6 os.

  • Na omáčku:

  • 4.5 pl. Rýžový ocet

  • Pepř

  • 15 g Čerstvý zázvor (1 kus, cca 2 cm)

  • Pálivá omáčka

  • 3 čl Sezamový olej

  • 9 cl Sójová omáčka

  • Na poke bowl misky:

  • 500 g Tuňákové steaky (cca 4 ks)

  • 750 g Předvařená rýže na sushi

  • 3 Malá avokáda (bez pecky, na plátky)

  • 30 g Nasekaná červená cibule

  • 300 g Mango na kostky (cca 1)

  • 6 pl. Nasekaný čerstvý koriandr (cca 30 g)

  • Na ozdobu (volitelně):

  • 1.5 Limety, na čtvrtky

  • 0.5 Paprička jalapeño (nebo paprička Fresno, bez jádřince, na plátky)

  • Ředkvičky, okurka, červené zelí a mrkev

  • 6 pl. Uvařené zelené fazolky sójových bobů

  • 1.5 čl Černá a bílá sezamová semínka

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si omáčku: v misce smíchejte všechny suroviny. Dejte stranou.

  • 4.5pl. Rýžový ocet
  • Pepř
  • 15g Čerstvý zázvor (1 kus, cca 2 cm)
  • Pálivá omáčka
  • 3čl Sezamový olej
  • 9cl Sójová omáčka

Fáze 2 /7

Steaky tuňáka dejte do nádoby. Nalijte na ně třetinu omáčky a zamíchejte. Nechte je marinovat 10-15 minut.

  • 500g Tuňákové steaky (cca 4 ks)

Fáze 3 /7

Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program GRILL na 13 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.

Fáze 4 /7

Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřev grilu dokončen. Tuňáka vyjměte z marinády, nechte okapat a opepřete. Kousky dejte na desku v nádobě č. 1.

Fáze 5 /7

Tuňákové steaky grilujte, dokud nebude spodní třetina propečená. Pokrm otočte a grilujte z druhé strany, aby prostředek zůstal růžový. Máte-li tuňáka raději dobře propečeného, upravte dobu pečení dle chuti.

Fáze 6 /7

Před krájením dejte tuňákové steaky na prkénko a nechte je 5 minut odpočívat. Poté je ostrým nožem nakrájejte na proužky.

Fáze 7 /7

Na dno nádob dejte uvařenou rýži. Na ni dejte ugrilované kousky tuňáka, avokádo na plátky, kousky manga a červenou cibuli. Posypte koriandrem. Ozdobte dle nálady a navrch nalijte zbytek omáčky.

  • 750g Předvařená rýže na sushi
  • 3 Malá avokáda (bez pecky, na plátky)
  • 30g Nasekaná červená cibule
  • 300g Mango na kostky (cca 1)
  • 6pl. Nasekaný čerstvý koriandr (cca 30 g)
  • 1.5 Limety, na čtvrtky
  • 0.5 Paprička jalapeño (nebo paprička Fresno, bez jádřince, na plátky)
  • tenký plátek Ředkvičky, okurka, červené zelí a mrkev
  • 6pl. Uvařené zelené fazolky sójových bobů
  • 1.5čl Černá a bílá sezamová semínka