Pečený květák - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pečený květák

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 17 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    1 hod. 2 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 2 Velké hlávky květáku

  • 7 cl Olivový olej

  • 2 Citróny

  • 2 strou. Na jemno nasekaný česnek

  • 1 čl Med

  • 2 čl Sůl

  • 60 g Vlašské ořechy

  • 1 čl Mleté chilli

  • 15 g Nasekaná čerstvá petrželka

  • Citrón (volitelně)

Příslušenství

  • Gril
    Gril

Příprava

Fáze 1 /5

Květákové listy odstraňte. Odřízněte stonek, abyste mohli květák položit na plocho na prkénko. Velkým, dobře nabroušeným nožem nakrájejte květák na plátky silné asi 2 cm. Do přístroje vložte standardní mřížku. Položte na ni polovinu květákových řízků a nastavte program PÁRA na 15 minut. Po skončení programu zopakujte postup se zbytkem květákových řízků.

  • Gril

Fáze 2 /5

V malé misce smíchejte olivový olej, citrónovou kůru a šťávu ze 2 citrónů, česnek a med. Každý květákový řízek potřete z jedné strany olivovým olejem a citrónovou omáčkou a osolte. Grilovací mřížku vložte do přístroje. Na ni položte polovinu květákových řízků. Druhou stranu řízků potřete omáčkou a osolte.

Fáze 3 /5

Nastavte program AIR FRY na 16 minut při teplotě 180 °C. V polovině pečení otočte. Po dokončení tepelné úpravy opakujte s druhou dávkou.

Fáze 4 /5

Orestujte ořechy: vložte je do rozpálené pánve a za častého míchání restujte asi 5 minut.

Fáze 5 /5

Po upečení posypte květákové řízky chilli, nasekanou čerstvou petrželkou a ořechy. Podávejte s kouskem citrónu.