Pečená vepřová plec na kreolský způsob s pomerančem a medem - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pečená vepřová plec na kreolský způsob s pomerančem a medem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 25 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    1 hod. 10 min
  • Chlazení
    1 hod. 45 min

Přísady

4 os.

  • 600 g Vepřová plec

  • 200 g Tekutý med

  • 4 Limetky

  • 4 Pomeranče

  • 60 g Hořčice

  • 2 Cibule

  • 6 strou. Česnek

  • 30 g Zázvor

  • 3 Sušené chilli papričky Bird eye

  • 2 pl. Olivový olej

  • 20 g Máslo

  • Muškátový oříšek

  • Sůl, pepř

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /9

Vepřovou plec z každé strany osolte a poté nechejte 15 minut odležet v lednici.

  • 600g Vepřová plec
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /9

V misce si připravte marinádu: smíchejte med s citronovou a pomerančovou šťávou a poté s hořčicí. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 2 mm. Stroužky česneku oloupejte a nasekejte. Zázvor ostrouhejte a nakrájejte na 3 kousky. Přidejte spolu s chilli papričkami Ptačí oko do mísy a promíchejte.

  • 200g Tekutý med
  • 4 Limetky
  • 4 Pomeranče
  • 60g Hořčice
  • 2 Cibule
  • 6strou. Česnek
  • 30g Zázvor
  • 3 Sušené chilli papričky Bird eye

Fáze 3 /9

Vepřovou plec vložte do marinády a dejte na 1 hodinu do lednice.

  • 600g Vepřová plec

Fáze 4 /9

Vložte marinované a odkapané maso do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 25 minut.

  • 600g Vepřová plec
  • Základní grilovací deska

Fáze 5 /9

Maso vyjměte a nechejte 30 minut odpočinout.

  • 600g Vepřová plec

Fáze 6 /9

Mezitím redukujte marinádu s vytvořenou směsí v hrnci na středním plameni po dobu 25 minut. Poté vše přefiltrujte do menší pánve pomocí jemného sítka. Směs odložte na jednu stranu. Redukujte marinádu po dobu 10 minut, dokud nezískáte sirupovou omáčku. Dejte stranou.

Fáze 7 /9

Ze směsi vyjměte chilli papričky a zázvor. Do střední pánve přidejte olivový olej a máslo. Směs restujte, dokud nebude lehce opečená, abyste získali konfitovanou cibuli. Po orestování přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Dejte stranou.

  • 2 Cibule
  • 30g Zázvor
  • 3 Sušené chilli papričky Bird eye
  • 2pl. Olivový olej
  • 20g Máslo
  • hrud. Muškátový oříšek

Fáze 8 /9

Umístěte maso na standardní plech fritézy Easy Fry a poté zalijte trochou redukované omáčky. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 15 minut. Po 5 minutách zkontrolujte, zda maso lehce zkaramelizovalo. Každých 5 minut podlévejte zredukovanou omáčkou.

  • 600g Vepřová plec
  • Základní grilovací deska

Fáze 9 /9

Maso vyjměte a nakrájejte na stejně silné 1cm plátky. Položte na servírovací talíř a doplňte konfitovanou cibulkou. Dochuťte trochou pepře. Podávejte se zbylou omáčkou a pochutnejte si.

  • 600g Vepřová plec
  • Sůl, pepř