Osetský koláč s bramborami a sýrem - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Osetský koláč s bramborami a sýrem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 10 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    1 hod. 20 min

Přísady

6 os.

  • 22 cl Voda

  • 16 g Cukr

  • 6 g Sušené droždí

  • 26 cl Kefír

  • 5 cl Zakysaná smetana 20%

  • 750 g Pšeničná hladká mouka

  • 3 špet. Sůl

  • 3.5 cl Rostlinný olej

  • 4 cl Rostlinný olej

  • 350 g Sýr Suluguni / balkánského typu

  • 750 g Oloupané brambory

  • 100 g Máslo

  • 2 Cibule

  • 7.5 cl mléko 3,2 %

  • 5 cl Rostlinný olej

  • 5 g Byliny

  • 2 špet. Sůl

  • 2 špet. Pepř

  • 120 g Máslo

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák
  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /15

V hrnci ohřejte vodu na 30–35 stupňů. Ve vodě rozřeďte cukr a droždí a nechte 12–15 minut odstát.

  • 22cl Voda
  • 16g Cukr
  • 6g Sušené droždí

Fáze 2 /15

Poté přidejte kefír, zakysanou smetanu a promíchejte. Na povrchu by se měla objevit pěna s bublinkami.

  • 26cl Kefír
  • 5cl Zakysaná smetana 20%

Fáze 3 /15

Mouku prosejte přes síto do mísy stroje. Poté přidejte špetku soli.

  • 750g Pšeničná hladká mouka
  • 3špet. Sůl

Fáze 4 /15

Do mísy stroje s moukou a solí nalijte kefír s droždím. Stiskněte "Start".

  • Hnětací hák

Fáze 5 /15

Těsto sejměte stěrkou ze stěn a přidejte olej. Stiskněte "Start".

  • 3.5cl Rostlinný olej
  • Hnětací hák

Fáze 6 /15

Pomocí špachtle přeneste těsto do samostatné misky s rostlinným olejem.

  • 4cl Rostlinný olej

Fáze 7 /15

Těsto dejte na teplé místo na 60 minut.

Fáze 8 /15

Hotové těsto rozdělte na 4 části a nechte 15-20 minut kynout.

Fáze 9 /15

Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.

  • 350g Sýr Suluguni / balkánského typu

Fáze 10 /15

Cibuli nakrájejte na malé kostičky a smažte na rostlinném oleji dozlatova.

  • 2 Cibule
  • 5cl Rostlinný olej

Fáze 11 /15

Brambory uvařte, rozmačkejte šťouchadlem, přidejte horké mléko s máslem a dobře promíchejte dohladka. Nechte trochu vychladnout.

  • 750g Oloupané brambory
  • 100g Máslo
  • 7.5cl mléko 3,2 %

Fáze 12 /15

Smíchejte sýr, cibuli, bylinky a bramborovou kaši v samostatné misce. Přidejte pepř a sůl.

  • 5g Byliny
  • 2špet. Sůl
  • 2špet. Pepř

Fáze 13 /15

Každý kus těsta dejte na plech a potřete bramborovou náplní. Stočte okraje do středu a sevřete je do kruhu. Vzniklý spoj vmáčkněte dovnitř.

Fáze 14 /15

Ve středu koláčů udělejte nožem malý řez. Vložte do trouby a pečte na 220 stupňů 15-17 minut.

Fáze 15 /15

Hotové koláče potřete kouskem másla. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte vychladnout.

  • 120g Máslo