Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Koblihy

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 17 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    17 min
  • Chlazení
    2 hod. 40 min

Přísady

6 os.

  • 100 g Plnotučné mléko

  • 20 g Cukr krupice

  • 2.5 g Sušené pekařské droždí

  • 10 g Olej

  • 30 g Asi polovina středně velkého vejce

  • 180 g Hladká bílá mouka

  • 2 g Sůl

  • 10 g Změklé máslo

  • Kuchyňský olej ve spreji

  • 125 g Glukóza

  • 50 g Bílá čokoláda

  • 10 g Voda

  • 2 g Potravinářské barvivo (volitelně)

Příprava

Fáze 1 /9

V misce ohřejte mléko. Přidejte droždí a cukr, zamíchejte a nechte 5 minut odstát.

  • 100g Plnotučné mléko
  • 20g Cukr krupice
  • 2.5g Sušené pekařské droždí

Fáze 2 /9

Do mísy dejte mouku a sůl. Přidejte olej, polovinu vejce, mléko, droždí a směs cukru. Hnětejte ručně 1 minutu, poté přidejte změklé máslo a hnětejte, dokud se těsto trochu nespojí (asi 2 minuty).

  • 10g Olej
  • 30g Asi polovina středně velkého vejce
  • 180g Hladká bílá mouka
  • 2g Sůl
  • 10g Změklé máslo

Fáze 3 /9

Těsto zakryjte utěrkou a nechte kynout 2 hodiny. Jeho objem by se měl ztrojnásobit.

Fáze 4 /9

Těsto vyklopte na moukou posypaný vál a jemně vyválejte na sílu asi 1 až 1,5 cm. Pomocí vykrajovátka o průměru 7 cm vykrájejte koblihy. Na prostředek použijte vykrajovátko o průměru 3 cm. Nemáte-li vykrajovátko, použijte hrnek nebo skleničku o správné velikosti.

Fáze 5 /9

Koblihy přesuňte na malé čtverce mírně naolejovaného alobalu. Zakryjte je čistou utěrkou a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svoji velikost (asi 30 minut). Před pečením koblihy opatrně potřete trochou kuchyňského oleje.

  • Kuchyňský olej ve spreji

Fáze 6 /9

Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program DEZERT na 10 minut při teplotě 175 °C. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program DEZERT na 10 minut při teplotě 175 °C. Stiskněte tlačítko START, abyste nastavení potvrdili a spustili předehřev. Pro úspěšnou přípravu koblih je tento krok zcela zásadní, aby byly dobře propečené.

Fáze 7 /9

Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program DEZERT na 7 minut při teplotě 165 °C. Opatrně přesuňte 4 koblihy i s alobalem na desku v nádobě č. 1. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program DEZERT na 7 minut při teplotě 165 °C. Opatrně přesuňte 2 koblihy i s alobalem na desku v nádobě č. 2. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.

Fáze 8 /9

Poleva: V misce ohřejte v mikrovlnné troubě glukózu, aby byla tekutá, a přidejte bílou čokoládu. Zamíchejte vařečkou, přidejte barvivo a v případě potřeby vodu. Před namáčením koblih do polevy zkontrolujte, zda je poleva tekutá, ale není příliš horká. V případě potřeby ji dejte znovu do mikrovlnné trouby.

  • 125g Glukóza
  • 50g Bílá čokoláda
  • 2g Potravinářské barvivo (volitelně)

Fáze 9 /9

Pomocí vidličky namáčejte koblihy v teplé polevě. Odložte je na mřížku a nechte odpočívat, dokud poleva neztuhne (asi 5 minut).