Klasický cheesecake
- Celková doba 7 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 6 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
125 g Máslové sušenky nebo celozrnné sušenky
60 g Rozpuštěné máslo
680 g Krémový sýr typu Philadelphia®, pokojové teploty
2 Vejce
400 g Slazené kondenzované mléko
1 čl Vanilkový extrakt
300 g Třešně, vypeckované
30 g Cukr krupice
Příprava
Fáze 1 /7
Sušenky rozmačkejte. Dejte je do misky a přidejte rozpuštěné máslo (trochu másla si dejte stranou na vymazání nádoby). Zamíchejte vařečkou.
Fáze 2 /7
Zapékací nádobu (Pyrex) vymažte máslem. Na dno nádoby dejte směs sušenek. Lžící je důkladně přimáčkněte ke dnu.
Fáze 3 /7
Do velké mísy dejte čerstvý sýr. Rozmíchejte ho ručně nebo elektrickým šlehačem, aby měl hladkou a krémovou texturu. Přidejte po jednom vejce, poté kondenzované mléko a vanilku. Šlehejte při střední rychlosti, dokud není směs dokonale hladká. To zabere přibližně 2 minuty. Směs nalijte do nádoby na vrstvu rozdrobených sušenek.
Fáze 4 /7
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program DEZERT na 60 minut při teplotě 150 °C. Cheesecake dejte na desku v nádobě č. 1. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program MANUAL na 20 minut při teplotě 200 °C. Třešně dejte na desku v nádobě č. 2. Posypte je cukrem.
Fáze 5 /7
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 6 /7
Zkontrolujte, zda je střed cheesecaku ještě tekutý. Pokud ano, pokračujte v pečení, dokud neztuhne. Nádobu opatrně vyjměte z košíku a nechte chladnout v chladničce po dobu 6–8 hodin nebo přes noc. I pečené třešně dejte do chladničky.
Fáze 7 /7
Až vychladnou, dejte třešně těsně před podáváním na cheesecake.