Hovězí maso a la moussaka - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hovězí maso a la moussaka

Hodnocení 3 hvězdičky (průměr)

3/5 -

  • Celková doba 18 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    8 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 250 g Mleté hovězí maso

  • 300 g Lilek, omytý, na 1cm kostky

  • 0.5 ks Cibule, oloupaná a na tenké plátky

  • 200 g Loupaná rajčata (plechovka), na kostičky

  • 1 pl. Čerstvá, nasekaná bazalka

  • 50 ml Bešamel (krabice)

  • Sůl a pepř

  • 1 pl. Olivový olej

  • 35 g Sýr ementál, strouhaný

  • 1 ks Stroužek česneku, bez klíčku a nasekaný

Příprava

Fáze 1 /9

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /9

Nasekejte cibuli.

Fáze 3 /9

Odstraňte z česneku klíčky.

Fáze 4 /9

Najemno nasekejte bazalku.

Fáze 5 /9

Do nádoby nalijte olej.

Fáze 6 /9

Maso opečte. Dejte stranou. Osmahněte lilek. Přidejte cibuli a česnek.

Fáze 7 /9

Přidejte rajčata a bešamel. Vložte zpět maso, sůl a pepř.

Fáze 8 /9

Doba vaření: 8 minut

Fáze 9 /9

Přidejte sýr, nasekanou bazalku a podávejte!