Canelé - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Canelé

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 9 hod. 30 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    1 hod.
  • Chlazení
    8 hod.

Přísady

8 os.

  • 50 cl Plnotučné mléko

  • 2 strou. Vanilkové lusky

  • 50 g Máslo

  • 110 g Vejce

  • 40 g Žloutky

  • 250 g Moučkový cukr

  • 100 g Hladká mouka

  • 5 cl Tmavý rum

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /11

Tento recept vyžaduje 8 hodin na odpočinek těsta.

Fáze 2 /11

V hrnci svařte mléko, vanilková semínka a na kostičky nakrájené máslo.

  • 50cl Plnotučné mléko
  • 2strou. Vanilkové lusky
  • 50g Máslo

Fáze 3 /11

Do mísy stroje přidejte vejce, žloutky, moučkový cukr a prosátou mouku. Stiskněte "Start".

  • 110g Vejce
  • 40g Žloutky
  • 250g Moučkový cukr
  • 100g Hladká mouka
  • Flex metla

Fáze 4 /11

Do samostatné misky odměřte rum.

  • 5cl Tmavý rum

Fáze 5 /11

Stiskněte "Start", poté postupně přilívejte horkou mléčnou směs a poté přidejte rum.

  • Flex metla

Fáze 6 /11

Vše dejte na 8 hodin do lednice.

Fáze 7 /11

Druhý den těsto promíchejte, aby bylo hladké. Předehřejte troubu na 250 stupňů.

Fáze 8 /11

Vroubkované formičky vymažte pomocí štětce máslem a dejte na pár minut do mrazáku. Poté je naplňte do tří čtvrtin těstem.

Fáze 9 /11

Canelé pečte 15 minut na 240 stupňů, poté snižte teplotu na 180 stupňů a pečte dalších 40 minut.

Fáze 10 /11

Canelé vyklopte ještě teplé, nebojte se energicky poklepat formičkou o pracovní plochu.

Fáze 11 /11

Přesuňte je zchladnout na mřížku.