Brazilský mrkvový dort (Bolo de Cenoura) - recept EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Brazilský mrkvový dort (Bolo de Cenoura)

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 26 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    41 min
  • Chlazení
    25 min

Přísady

6 os.

  • 200 g Strouhaná mrkev

  • 2 Vejce

  • 100 g Rostlinný olej

  • 180 g Moučkový cukr

  • 170 g Hladká mouka

  • 30 g Kukuřičný škrob

  • 5 g Prášek na pečení

  • 100 g Voda

  • 60 g Moučkový cukr

  • 30 g Hořký kakaový prášek

  • 80 g Máslo

  • 1 pl. Tapiokový škrob

Příprava

Fáze 1 /6

Nalijte mrkev, vejce a olej do úzké nádoby. Pomocí ručního mixéru rozmixujte do hladka. Nalijte směs do nádoby a přidejte cukr, mouku, kukuřičnou mouku a prášek do pečiva. Promíchejte stěrkou.

  • 200g Strouhaná mrkev
  • 2 Vejce
  • 100g Rostlinný olej
  • 180g Moučkový cukr
  • 170g Hladká mouka
  • 30g Kukuřičný škrob
  • 5g Prášek na pečení

Fáze 2 /6

Kruhovou formu (20 cm x 6 cm) vymastěte máslem a posypte moukou. Nalijte směs do formy.

Fáze 3 /6

Umístěte formu do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte péct.

Fáze 4 /6

Vyjměte koláč z formy, položte na mřížku a nechte vychladnout.

Fáze 5 /6

Nalijte vodu, cukr a kakao do hrnce. Za stálého varu na mírném ohni míchejte metličkou po dobu 30 sekund. Sundejte z plotny. Přidejte máslo a tapiokový škrob. Promíchejte a rychle vraťte na oheň, aby směs zhoustla.

  • 100g Voda
  • 60g Moučkový cukr
  • 30g Hořký kakaový prášek
  • 80g Máslo
  • 1pl. Tapiokový škrob

Fáze 6 /6

Směs nalijte na vršek dortu a poté pomocí lžíce nakreslete na boky dortu malé vlnky. Dobrou chuť!